Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Харчова промисловість

Парламент прийняв проект Закону №4568 «Про матеріали і предмети, що контактують з харчовими продуктами»

Парламент прийняв проект Закону №4568 «Про матеріали і предмети, що контактують з харчовими продуктами»

3 листопада 2022 року Верховна Рада України прийняла проект Закону №4568 «Про матеріали і предмети, що контактують з харчовими продуктами» (проект Закону) в другому читанні.

Американська торговельна палата в Україні (Палата) вітає прийняття проекту Закону, яким було визначено правові та організаційні засади забезпечення безпечності матеріалів і предметів, призначених для контакту з харчовими продуктами.

Палата послідовно долучалася до процесу вдосконалення законодавства про безпечність харчових продуктів та висловлювала підтримку проекту Закону із врахуванням пропозицій бізнесу.

Водночас деякі положення все ще потребують подальшого вдосконалення. Наголошуємо також на важливості своєчасного затвердження усіх реєстрів, передбачених положеннями проекту Закону.

Ми вдячні експертам Міністерства аграрної політики та продовольства України та народним депутатам, членам Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики за послідовну та координовану роботу над текстом проекту Закону. Ми сподіваємося на продовження плідного діалогу для подальшого упорядкування та вдосконалення законодавства в сфері харчової промисловості. Дякуємо також експертам компаній-членів Палати за професійну підтримку та експертизу.

Офіційні постачальники послуг