Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Харчова промисловість

Застосування антидемпінгового мита на імпортовані полімери для упаковки харчових продуктів було скасовано

Застосування антидемпінгового мита на імпортовані полімери для упаковки харчових продуктів було скасовано

24 червня 2020 року, в газеті Кабінету Міністрів України «Урядовий кур’єр» було опубліковано повідомлення про застосування попередніх спеціальних заходів щодо імпорту в Україну полімерних матеріалів незалежно від країни походження та експорту. Відповідно до тексту повідомлення, скасовується попереднє рішення Міжвідомчої комісії з питань міжнародної торгівлі №СП-445/2020/4411-03 від 22.05.2020 р.  (рішення Комісії) та запроваджується спеціальне мито в розмірі 18% для імпорту в Україну визначених полімерних матеріалів, які виробляються на національному ринку.

Відповідно до вищезгаданого рішення Комісії, передбачалося вжиття попередніх спеціальних заходів щодо імпорту в Україну полімерних матеріалів шляхом запровадження спеціального мита терміном на 200 днів у розмірі 18% для їх імпорту в Україну, незалежно від країни походження та експорту. Така ситуація створювала низку потенційних ризиків для харчової галузі, зокрема: зниження конкурентоспроможності українських виробників готових товарів; втрата внутрішнього і зовнішніх ринків збуту; скорочення робочих місць; недоотримання податкових надходжень та  зростання вартості продуктів харчування, оскільки національний ринок полімерної сировини не спроможний належним чином задовольнити потреби товаровиробників.

Враховуючи зазначені вище ризики, Американська торговельна палата в Україні (Палата) звернулася до відповідальних стейкхолдерів з проханням переглянути рішення Комісії. Палата вітає його скасування та обмеження застосування мита до більшості сировини, яка використовується для виробництва полімерних пакувальних матеріалів для харчових продуктів.

Офіційні постачальники послуг