Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Банкінг та фінанси

Національний банк України скасував ліміт на купівлю іноземної валюти та банківських металів

Національний банк України скасував ліміт на купівлю іноземної валюти та банківських металів

Американська торговельна палата в Україні вітає кроки Національного банку України (НБУ) спрямовані на лібералізацію валютного ринку та пом'якшення валютних обмежень, зокрема нещодавнє прийняття Постанови НБУ №125 від 29 жовтня 2019 року «Про затвердження змін до Положення про заходи захисту та визначення порядку здійснення окремих операцій в іноземній валюті». Даною Постановою НБУ скасовує обмеження на купівлю іноземної валюти та банківських металів фізичними особами в еквіваленті 150 тис. грн на день через касу банку, фінансової установи або в системах онлайн-банкінгу.

Також припиняє діяти вимога щодо подання фізичними особами до банків документів, що підтверджують підстави для проведення операцій з купівлі безготівкової іноземної валюти.

Близько 5 років Палата активно виступає за лібералізацію валютного ринку через постійний діалог з керівництвом відповідальних органів влади, висловлюючи позицію бізнес-спільноти щодо цих питань. Загалом з початку року Національний банк скасував вже понад 30 обмежень на валютному ринку. Водночас, залишається низка кроків, які необхідно здійснити на шляху досягнення повної лібералізації валютного ринку та зменшення адміністративних обмежень, введених у 2014-2015 рр. Палата продовжуватиме докладати максимум зусиль для досягнення згаданих кроків та їх ефективну імплементацію.

Офіційні постачальники послуг