Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Допомога українцям у постраждалих районах є пріоритетом для Українського Червоного Хреста

Допомога українцям у постраждалих районах є пріоритетом для Українського Червоного Хреста

У березні відзначається Всесвітній день води, який нагадує нам про важливість збереження  та раціонального використання водних ресурсів. З 2023 року Українським Червоним Хрестом реалізується проєкт «Доступ до безпечної води».

Після знищення росією Каховської ГЕС виникли проблеми з водопостачанням  та з відсутністю умов для задоволення потреб у сфері гігієни. Український Червоний Хрест у координації із державою розпочав роботу у регіонах аби підтримати громади та людей. Адже протягом багатьох років Каховське водосховище було єдиним джерелом води для населених пунктів, що розташовані поблизу.

Вода — базова потреба людей, уявити життя без чистої придатної води важко. І тепер люди змушені купувати воду, привозити її з інших регіонів, або просто чекати допомоги благодійників. Саме тому проєкт «Доступ до безпечної води» Українського Червоного Хреста є важливим, у нас є завдання покращити умови життя людей й допомогти їм отримати доступ до води.

У співпраці з партнерами та іншими національними товариствами Червоного Хреста, Український Червоний Хрест закупив та передав у громади та обласні організації, де зруйнована інфраструктура:

  • 16 мобільних станцій очистки, потужність яких складає до 1500 літрів води на годину
  • 100 портативних станцій очистки води з продуктивності до 300 літрів води на годину
  • 50 комплектів обладнання (насоси, крани, труби, кріплення, автоматика) для оновлення водогонів та колодязів
  • сотні ємностей для води об'ємом на 1000 л.
  • 4 мобільні банно-пральні комплекси
  • понад 25 000 літрів питаної води у пляшках

За період повномасштабної війни, допомогу отримали вже більше 12 мільйонів українців. Це стало можливим саме завдяки спільним зусиллям гуманітарних і благодійних організацій, бізнесу та пожертвам людей з усього світу. Завдяки координації з державою  та місцевою владою, ми знаємо, що необхідно громадам, й маємо план дій для подолання найбільшої гуманітарної кризи в історії нашої країни. Дякуємо нашим партнерам за підтримку таких потужних та важливих проєктів, які допомагають забезпечити населення чистою водою!

Сьогодні ми мобілізуємо ресурси задля підтримки українців, й кожен може долучитися до підтримки наших програм та проєктів!

Щоб дізнатися про можливості співпраці та проєкти, які потребують вашої підтримки напишіть нам на e-mail:  partners@redcross.org.ua.

Офіційні постачальники послуг