Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Український Червоний Хрест взяв участь у Ukraine Recovery Conference в Лондоні, де обговорили залучення бізнесу до відновлення країни

Український Червоний Хрест взяв участь у Ukraine Recovery Conference в Лондоні, де обговорили залучення бізнесу до відновлення країни

Український Червоний Хрест продовжує обʼєднувати світ для допомоги Україні, нагадуючи про потреби українців, й необхідність спільних зусиль в подоланні гуманітарної кризи.

Для цього генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Максим Доценко взяв участь у  міжнародній конференції з відновлення України в Лондоні — Ukraine Recovery Conference.

Відновлення України об'єднує лідерів світу

Захід об’єднав у вузькому колі лідерів з усього світу, міністрів та представників 59 держав, 32 міжнародних організацій та міжнародних фінансових установ, понад 500 компаній та 130 організацій громадянського суспільства з усіх куточків планети. Конференція була зосереджена на мобілізації міжнародної підтримки для економічної й соціальної стабілізації України та відновлення наслідків війни, у тому числі шляхом екстреної допомоги для невідкладних потреб та фінансування участі приватного сектора в процесі відновлення.

Як зазначив генеральний директор Українського Червоного Хреста, було дуже важливо представити найбільшу гуманітарну організацію України на міжнародній арені такого високого рівня: “Ми отримали можливість зустрітися в одному залі з лідерами багатьох країн, й обговорити наші спільні кроки по відновленню України, допомозі людям з найнеобхіднішим сьогодні, а також визначити пріоритетні напрямки відновлення і відбудови України.

За майже 500 днів війни нам вже вдалося підтримати понад 12 000 000 українців. Й це стало можливим саме завдяки спільним зусиллям міжнародного червонохресного руху, інших гуманітарних та благодійних організацій, бізнесу та пожертвам людей з усього світу. Сьогодні ми маємо нові виклики на Півдні України, пов'язані зі знищенням Каховської ГЕС. Проте, ми чітко знаємо, що необхідно, й маємо план дій для подолання гуманітарної кризи. Наші партнери і донори підтримують нас на шляху допомоги українцям, й вони наша опора сьогодні у кожній добрій справі.

Також відмічу, що ключовим в обговоренні стало питання мобілізації державного та приватного секторів, щоб масштабно допомогти Україні  у стабілізації та відновленні. Ми щодня працюємо пліч-о-пліч з центральною та місцевої владою над поточними потребами населення, й скеровуємо нашу роботу на вирішення спільних гуманітарних задач. Така синергія сьогодні важлива, адже всі ми працюємо на одну мету — подолати гуманітарну кризу, відновити сильну Україну й зберегти націю”, — резюмував Максим Доценко.

Як бізнесу долучитися до відновлення країни

За час повномасштабної війни Український Червоний Хрест активно працює, в тому числі над відбудовою соціальної інфраструктури країни, а також розбудовою інфраструктури для фізичної та психологічної реабілітації.

Сьогодні у Львові вже працює реабілітаційний центр “Незламні”, який був реконструйований на базі Першого медобєднання Львова та надає людям з усієї країни послуги з протезування, фізичного відновлення та психологічної підтримки.

Також функціонують 7 Центрів психосоціальної підтримки населення у  Ужгороді, Полтаві, Хмельницькому, Івано-Франківську, Львові, Тернополі, Кам’янець-Подільському, де проводяться заходи з метою забезпечення якісної підтримки та турботи про психічне здоров’я родин, які постраждали через війну: групові заняття з елементами творчості, активні ігри з дітьми, сімейні заходи, психоедукаційні сесії (надання інформації про те як потурбуватись про себе, які мають на меті відновити почуття безпеки, покращити емоційний стан та знайти способи подолання стресу в подальшому).

Враховуючи масштаби гуманітарної катастрофи, населення щодня потребує допомоги, й Український Червоний Хрест закликає бізнес-спільноту мобілізувати ресурси для підтримки постраждалого населення, й запрошує долучитися до програм відновлення країни, зокрема підтримати напрямок розбудови інфраструктури реабілітації. Зв'язатися зі спеціалістами гуманітарної організації можна написавши листа на пошту partners@redcross.org.ua або зателефонувати +380 63 063 7713.

Офіційні постачальники послуг