Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Митна політика

Парламент прийняв проект Закону №7420 щодо змін до Митного кодексу України

Парламент прийняв проект Закону №7420 щодо змін до Митного кодексу України

15 серпня 2022 року Верховна Рада України прийняла проект Закону №7420 «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо деяких питань виконання Глави 5 Розділу ІV Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони» (далі – законопроект) у другому читанні.

Зазначений законопроект має на меті імплементувати до митного законодавства України низку норм Митного кодексу ЄС (Регламент ЄС №952/2013) та Конвенції про процедуру спільного транзиту. Пропоновані зміни, серед іншого, стосуються можливості надання окремих спрощень митного оформлення для надійних підприємств без статусу авторизованого економічного оператора, впровадження концепцій «кінцевого використання», положень щодо рішень митних органів, зміни у сфері гарантування сплати митних платежів тощо. Крім того, внесено зміни, що вдосконалюють чинні вимоги надання статусу АЕО надійним підприємствам в частині підтвердження критерію фінансової стійкості.

Експерти компаній-членів Палати послідовно підтримують гармонізацію митного законодавства України з найкращими міжнародними практиками та переконані, що внесені зміни сприятимуть збільшенню кількості підприємств, які зможуть отримати статус АЕО й допоможуть прискорити проведення митних процедур.

Ми хочемо подякувати cпівголовам Комітету Палати з питань митної політики Віті Мірошниченко, PwC, і Антону Мельнику, EY, та всім компаніям-членам Палати, які брали активну участь в процесі адвокації, за їх внесок.

Офіційні постачальники послуг