Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Інформаційні технології

Верховна Рада України підтримала положення, адвоковані Палатою, та ухвалила проект Закону №5376 про Дія Сіті

Верховна Рада України підтримала положення, адвоковані Палатою, та ухвалила проект Закону №5376 про Дія Сіті

Американська торговельна палата в Україні вітає прийняття Верховною Радою України 14 грудня 2021 року проекту Закону №5376 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні» (законопроект №5376).

Законопроект №5376 є частиною пакету законопроектів щодо запровадження спеціального правового та податкового режиму для ІТ індустрії – Дія Сіті, та визначає особливості оподаткування резидентів режиму.

Компанії-члени Палати загалом позитивно оцінюють запропоновані законопроектом ідеї та умови податкового навантаження на працівників (включаючи гіг-спеціалістів) резидентів Дія Сіті, зокрема:

  • застосування ставки 5% податку на доходи фізичних осіб при виплатах доходу
  • застосування ставки єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) в розмірі 22% з одного мінімального розміру заробітної плати при виплатах доходу
  • можливість вільно обирати між сплатою податку на прибуток підприємств на загальних підставах або ж за правилами так званого спеціального податку на прибуток резидентів Дія Сіті

Американська торговельна палата в Україні вдячна народним депутатам за врахування пропозицій бізнес-спільноти та за прийняття цього проекту Закону, а також експертам компаній-членів за професійну підтримку в процесі розробки законопроекту.

Офіційні постачальники послуг