Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

Харчова промисловість

Затверджено правила додавання вітамінів та мінералів до харчових продуктів

Затверджено правила додавання вітамінів та мінералів до харчових продуктів

Міністерство охорони здоров’я України затвердило наказ №1613 щодо правил додавання вітамінів, мінералів та деяких інших речовин до харчових продуктів, яких має дотримуватися виробник для забезпечення належного захисту здоров’я та інтересів споживачів.

Даний документ є важливою частиною гармонізації українського законодавства в галузі безпечності харчових продуктів з відповідним регулюванням ЄС. Наказ відповідає положенням Регламенту  ЄС #1925/2006 та встановлює чіткі вимоги і умови додавання вітамінів та мінералів до харчових продуктів, особливості маркування та реклами таких продуктів. Також, окремо врегульовано вимоги до вмісту трансжирних кислот. У додатках до цього наказу визначено перелік та форми дозволених для додавання вітамінів та мінералів, допустимі відхилення енергетичної цінності, кількості поживних речовин, зазначених в інформації про харчовий продукт.

Наказ набрав чинності 2 жовтня 2020 р. за виключенням положень, що стосуються трансжирних кислот, для яких встановлено трирічний перехідний період.

Експерти компаній-членів Палати долучалися до розробки наказу та вітають його прийняття. Ми вдячні Міністерству охорони здоров’я за постійну співпрацю задля гармонізації національного регулювання щодо безпечності харчових продуктів з кращими практиками ЄС.