Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Харчова промисловість

Верховна Рада України розблокувала ринок кормів, прийнявши законопроект №3672

Верховна Рада України розблокувала ринок кормів, прийнявши законопроект №3672

Американська торговельна палата в Україні вітає прийняття законопроекту №3672 «Про внесення змін до прикінцевих положень Закону України «Про безпечність та гігієну кормів» з метою стабілізації ринку кормів», який був підтриманий народними депутатами під час пленарного засідання Верховної Ради України 2 грудня 2020 р.

Прийнятий проект Закону вирішує проблему, що склалася на внутрішньому ринку – зупинка імпорту та виробництва кормів з оновленими та вдосконаленими рецептурами і реалізація лише тих кормів, які були зареєстровані до 2020 року.

З січня 2020 року набули чинності нові вимоги, запровадженні Законом України «Про безпечність та гігієну кормів», які регулюють питання виробництва та імпорту кормів, зокрема для домашніх тварин. Даний Закон скасував попередню систему реєстрації готових кормів і встановив нові вимоги щодо їх виробництва та імпорту. Відповідно до оновлених вимог, готові корми можуть вироблятися або ввозитися в Україну лише з використанням кормових добавок, які зареєстровані в Державному реєстрі кормових добавок.

Таким чином, з січня 2020 року припинилася державна реєстрація готових кормів для домашніх тварин, однак, не запрацювала державна реєстрація кормових добавок у складі готових кормів за новими правилами.

Така ситуація призвела до зупинки імпорту та виробництва кормів з оновленими та вдосконаленими рецептурами.

Прийнятий законопроект №3672 тимчасово вирішує зазначену  проблему шляхом встановлення додаткового перехідного періоду для запуску Державного реєстру кормових добавок.

Американська торговельна палата в Україні продовжить роботу з відповідальними стейкхолдерами задля запуску системи державної реєстрації кормових добавок, зокрема і в спрощеному вигляді.

Офіційні постачальники послуг