Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

В Брюсселі обговорили як долучитися до відновлення України

В Брюсселі обговорили як долучитися до відновлення України

З 17 по 25 червня у серці Брюсселя, навпроти Європарламенту, в Українському хабі проходить фотовиставка «Ми Поруч». Вона об'єднала понад 40 світлин відомих українських фотографів. Сюжети їх знімків розповідають історії порятунку, допомоги та підтримки людей волонтерами Українського Червоного Хреста: виставка переносить відвідувачів через найтрагічніші події для українців — з перших годин повномасштабного вторгнення до нещодавньої ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС.

Переглянути більше фото можна тут.

Під час відкриття також відбулася панельна дискусія щодо поточної гуманітарної ситуації, про початок процесу відновлення України та допомогу, яку надає Український Червоний Хрест населенню.

До обговорення долучилися:

  • Максим Доценко, генеральний директор Українського Червоного Хреста
  • Всеволод Ченцов, Голова Місії України при Європейському Союзі
  • Петер Клансо, Міжнародний директор Данського Червоного Хреста
  • Віллі Бергоньє, менеджер зі стратегічного партнерства з ЄС, Mercy Corps (Платформа гуманітарних НУО в Україні)
  • Дхармендр Канані, головний речник організації «Друзі Європи»
  • Анна Марія Мадсен, головний консультант Постійного представництва Данії при ЄС.

Як відзначив Максим Доценко, з точки зору відбудови та відновлення України зусилля кожного є дуже важливими: “Український Червоний Хрест насправді не лише покриває основні потреби населення, а вже й робимо кроки у відновленні країни: ми відбудовуємо високовольтні лінії електропередач, медичні заклади. І це обговорення про відновлення країни, дає нам ширше бачення нашої участі і ролі в цій сфері. Зараз ми найбільше залучені до реабілітації: фізичної, психічної та соціальної. Разом з державними установами та спільно з місцевою владою ми вже збудували реабілітаційний центр та ще на початку повномасштабної війни побудували (всього за 4 місяці) прихисток для внутрішньо-переміщених вагітних і жінок з немовлятами.

Тож ми думаємо про це, беремо участь у цьому, і намагаємося підкреслити це за будь-якої можливості: ми не лише гуманітарна організація, ми також є рушієм розвитку, тому що ми беремо участь у розбудові нової системи соціальних послуг, ми надаємо доступ до медичних послуг, і це дуже важливо для нас — брати участь у відбудові України”ʼ, — заключив генеральний директор Українського Червоного Хреста.

Як відомо, Український Червоний Хрест об'єднав 1500 співробітників та 8000 волонтерів задля допомоги тим, хто потребує найбільше. І вже понад 10 мільйонів людей отримали потрібну, своєчасну підтримку. Це стало можливим, в першу чергу, завдяки постійній допомозі партнерів, як в Україні, так і з усього світу. Й такі важливі події, як обговорення потреб населення в серці Брюсселя — приклад того, що Український Червоний Хрест використовує кожну можливість, щоб світ не забував про війну в Україні, доєднався до допомоги вже сьогодні, та ще більше людей вже завтра отримають потрібну підтримку.

Враховуючи масштаби гуманітарної катастрофи, населення щодня потребує допомоги, й Український Червоний Хрест закликає бізнес-спільноту мобілізувати ресурси для підтримки постраждалого населення. Зв'язатися зі спеціалістами гуманітарної організації можна написавши листа на пошту partners@redcross.org.ua або зателефонувати +380 63 063 7713.

Офіційні постачальники послуг