Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

У Лютежі на київщині відновлено реабілітаційний центр: вартість робіт склала близько 14 млн гривень

У Лютежі на київщині відновлено реабілітаційний центр: вартість робіт склала близько 14 млн гривень

Державна реабілітаційна установа «Всеукраїнський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю у Лютежі була пошкоджена на початку повномасштабного вторгнення у 2022 році і наразі відновила свою роботу завдяки Українському та Люксембурзькому Червоним Хрестам.

«Відновлення пошкоджених реабілітаційних центрів, медичних закладів є сьогодні одним з пріоритетних напрямків Українського Червоного Хреста. Через війну з кожним днем зростає кількість людей, які потребують якісної та професійної реабілітації. Розуміючи потребу у таких послугах, ми докладаємо максимум зусиль і готові підтримувати державу, аби такі заклади могли допомогти якомога більшій кількості людей в Україні», — наголосив Максим Доценко, генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста Україні.

Відтепер, у стінах центру одночасно можуть проходити якісну реабілітацію 136 людей з інвалідністю. Наразі перші відвідувачі – 24 дорослих та 7 дітей – вже отримують допомогу від спеціалістів. На базі Центру працюють терапевти, ортопеди, невропатологи, психотерапевти, психологи, фізіотерапевти та педіатри.

Ремонтні роботи тривали орієнтовно 10 місяців і за цей час проведено капітальний ремонт головного корпусу, де було пошкоджено дах та знищено одну із стін. Також замінено вікна й склопакети у декількох корпусах та проведено поточні ремонти, зокрема здійснено оздоблення внутрішніх приміщень центру.


Довідково:

Реабілітація – безоплатна. Тут можна пройти локомоторну терапію, вертикалізацію, механотерапію, лікувальні масажі, різні види фізіотерапії, лікувальну фізкультуру, ерготерапію, пелоїдотерапію та реабілітацію в воді. Крім того, в реабілітаційному центрі можна опанувати нову професію та навчитись, зокрема, бджолярству, ремонту взуття, комп’ютерній справі та бухгалтерському обліку, шиттю, вишивці, майстерності перукаря та спеціаліста з манікюру. Щоб пройти реабілітацію в Лютежі, потрібно звернутись до місцевого органу соціального захисту та подати пакет документів.

Додаткову інформацію можна отримати в Приймальній комісії Центру:

+38 (068) 354 01 35

+38 (095) 915 10 61

vcpri@ukr.net

Офіційні постачальники послуг