Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Американська торговельна палата закликає підтримати пропозиції бізнес-спільноти щодо змін до податкового законодавства

Американська торговельна палата закликає підтримати пропозиції бізнес-спільноти щодо змін до податкового законодавства

Бізнес-спільнота, об'єднана Американською торговельною палатою в Україні (Палата), закликає підтримати пропозиції компаній-членів до проекту Закону №4065 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо забезпечення збору даних та інформації, необхідних для декларування окремих об’єктів оподаткування» під час його розгляду у другому читанні з метою покращення умов ведення бізнесу, забезпечення рівних та прозорих правил оподаткування, а також передбачення поступового підвищення окремих ставок податків.

Сьогодні бізнес продовжує працювати в умовах світової економічної кризи, що зумовлена пандемією COVID-19, і яка суттєвим чином вплинула на економіку України та спричинила помітний спад економічної та інвестиційної активності в країні. Запропоновані зміни допоможуть вдосконалити податкове адміністрування, сприятимуть подальшій діджиталізації бізнес-процесів та виконанню зобов’язань щодо імплементації норм, передбачених окремими Директивами ЄС. Крім того, експерти компаній-членів Палати пропонують передбачити поступове підвищення ставок акцизного податку на тютюновмісні вироби для електричного нагрівання та сигарети. Прийняття ж запропонованих змін щодо сповільнення темпів зростання ставок акцизного податку та розширення графіку підвищення, на думку компаній-членів Палати, забезпечить зростання акцизних надходжень до Державного бюджету та відповідатиме європейській практиці.

Враховуючи, що запровадження запропонованих змін сприятиме покращенню умов ведення бізнесу в Україні, експерти компаній-членів Палати закликають розглянути та підтримати надані пропозиції.

Офіційні постачальники послуг