Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

86% компаній-членів Палати підтримують заклик щодо глобального бойкоту міжнародних компаній, які продовжують свою діяльність в росії

86% компаній-членів Палати підтримують заклик щодо глобального бойкоту міжнародних компаній,  які продовжують свою діяльність в росії

21 березня, 2022

Американська торговельна палата в Україні (Палата) презентує результати дослідження «Ведення бізнесу під час війни в Україні». Опитування допомогло зрозуміти поточний стан бізнесу, визначити більше потреб та можливих способів допомоги і підтримки компаній-членів під час війни, яку росія розпочала проти України.

В опитуванні, яке проводилося з 17 по 18 березня 2022 року, взяли участь 113 керівників та топ-менеджерів компаній-членів Палати. 71% респондентів опитування – це керівники компаній.

Незважаючи на повномасштабне вторгнення росії в Україну, 88% компаній продовжують вести бізнес в Україні: 45% частково функціонують, 18% провели релокацію всередині України, 16% компаній-членів повністю функціонують, 6% закрили офіси в деяких регіонах. 12% довелось припинити ведення бізнесу, 6% із них повністю припинили діяльність.

95% компаній-членів Палати продовжують виплачувати заробітну плату під час війни: 65% з них виплачують заробітну плату в повному обсязі та надають додаткову допомогу, 26% виплачують заробітну плату в повному обсязі, 8% - частково скоротили заробітну плату, 1% - виплачують мінімальну заробітну плату. Лише 1% компаній зовсім не можуть платити заробітну плату.

92% респондентів зазначили, що їх організації підтримують гуманітарний рух. Серед найбільш розповсюджених способів допомоги - фінансова підтримка (42%), надання необхідних товарів (24%), волонтерський рух серед співробітників компаній (14%).

Компанії-члени Палати також підтримують українські підрозділи територіальної оборони та збройні сили (65%): 40% компаній-членів зазначили, що частина їх співробітників долучилася до підрозділів територіальної оборони, 24% компаній-членів надають фінансову допомогу, інші 24% - надають продукти та медикаменти.

Представників бізнес-спільноти попросили вказати найбільші виклики з якими наразі доводиться мати справу їх організаціям. Безпека та захист співробітників (79%), логістика та транспортування (49%), експортно-імпортні операції (21%) були визначені представниками бізнесу як ТОП-3 найбільші виклики. Серед інших - релокація (16%), доступ до фінансування (6%), та доступ до сировини (6%).

86% респондентів підтримують заклик Міністра закордонних справ України щодо глобального бойкоту міжнародних компаній, які продовжують свою діяльність в росії.

Палата також попросила компанії визначити як міжнародна бізнес-спільнота та їх штаб-квартири можуть вплинути на припинення війни. Бізнес-спільнота впевнена, що припинення підприємницької діяльності та тиск на росію та білорусь, заклик та лобіювання ширших та більш комплексних економічних санкцій проти цих країн забезпечить позитивний результат. Більше того, бізнес-спільнота вважає за необхідне використовувати глобальні мережі для підвищення обізнаності та привернення уваги до війни в Україні, посилюючи тиск на уряди в Європі та в усьому світі з метою припинення війни. Компанії-члени Палати заохочують штаб-квартири підтримувати своїх співробітників в Україні та спілкуватися з вищими органами влади на рівні своїх країн для надання багатогранної підтримки Україні (фінансової, гуманітарної та ін.). Бізнес також закликає колег намагатися продовжувати діяльність в Україні, сплачувати податки та зарплати співробітникам, підтримуючи таким чином економіку України.

Андрій Гундер, Президент Американської торговельної палати в Україні, сказав: «88% компаній-членів Палати продовжують вести бізнес в Україні.  86% - підтримують бойкотування міжнародних компаній, які продовжують свою діяльність в росії. Бізнес об’єднаний і бореться за майбутнє та свободу України, захищаючи, долучаючись до волонтерського руху, та підтримуючи цю велику країну, в якій ми всі живемо і працюємо. Це веде нас до перемоги день за днем.»

Детальні результати дослідження 

Довідка про Американську торговельну палату в Україні:

Американська торговельна палата в Україні (Палата) є найвпливовішою міжнародною бізнес-асоціацією, яка служить компаніям-членам в Україні з 1992 року, представляючи американські, міжнародні та українські компанії, які інвестували понад 50 млрд доларів в Україну та залишаються вірними країні й зараз, під час війни. Більше інформації можна знайти за посиланням https://chamber.ua/ та на сторінці #StandWithUkraine з щоденними оновленнями щодо того, як можна допомогти Україні та українцям у ці скрутні часи https://chamber.ua/news/standwithukraine/

Офіційні постачальники послуг