Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

2022 – рік зростання Egis та грандіозні плани на майбутнє

2022 – рік зростання Egis та грандіозні плани на майбутнє

Париж, Франція – Лоран Жермен, головний виконавчий директор, разом з Олів’є Гуіраном, фінансовим та стратегічним директором, представили річні результати Egis Group за 2022 рік. Рік відзначився значним зростанням, декількома придбаннями та консолідацією стабільної фінансової ситуації. Група має амбітні цілі на 2023 рік, з фокусом на питаннях сьогодення (довкілля, енергетика, та ін), а також спираючись на оновлену організаційну структуру.

Ключові показники, 2022 рік

  • Обсяг отриманих замовлень: 1,5 млрд євро, +35% у порівнянні з 2021 роком
  • Портфель інжинірингових контрактів: 1,8 млрд євро, що дорівнює 18 місяцям обороту
  • Оборот: 1,48 млрд євро, +27% у порівнянні з 2021 роком, в тому числі +16% за рахунок органічного зростання
  • EBITDA: 176 млн євро, +32 млн євро у порівнянні з 2021 роком, операційна маржа 11,9%.
  • Чистий прибуток, частка Групи Egis: 48 млн євро, +21% у порівнянні з 2021 роком
  • +20% співробітників по всьому світу
  • 8 нових придбань у 2022 році
  • Збільшення частки бізнесу за кордоном: 65%, у 2021 році - 62%.

2022: рік сильного, прибуткового та збалансованого росту

Порівнюючи з 2021 роком надходження замовлень на інжинірингові послуги зросло на 35% та досягнуло рекордних 1,5 млрд євро. Переважна більшість бізнес-ліній та регіонів отримали вигоду від цього зростання, з помітними досягненнями, такими як виняткові замовлення для Société du Grand Paris у Франції або присудження контрактів Al'Ula та Neom у Саудівській Аравії. Таким чином, станом на 31 грудня 2022 року портфель контрактів становить 1,8 мільярда євро, що відповідає 18 місяцям інжинірингової діяльності: отже, група має перевагу чіткого бачення своєї активності спланованої на місяці вперед.

Лоран Жермен, CEO Egis, зазначив: “Я хочу подякувати всім чоловікам і жінкам Egis за їхню відданість справі у 2022 році. Ці блискучі результати підтверджують актуальність стратегічних орієнтирів Egis завдяки нашому плану "Вплинути на майбутнє". Кількість замовлень у 2022 році демонструє нашу здатність вигравати масштабні проекти в широкому спектрі галузей, а також непохитну самовідданість наших команд, що ще більше зміцнює довіру до нас наших клієнтів.

Ми продовжимо дотримуватися цієї стратегії розвитку у 2023 році, щоб реалізувати наші амбіції та продовжити слідування цією винятковою траєкторією, якої ми притримуємося останні два роки, поставивши собі за мету стати однією з 10 найкращих світових інжинірингових компаній.”

Ці замовлення сприяли зростанню обороту до 1,48 млрд євро у 2022 році, що на 27% більше, ніж у 2021 році. Прибуток Групи Egis також виріс: показник EBITDA збільшився на 32 мільйони євро порівняно з попереднім роком, досягнувши 176 мільйонів євро. Операційна маржа становить 11,9% порівняно з 12,4% у 2021 році, незначне зниження є результатом вагомих інвестицій, здійснених Групою протягом 2022 року, зокрема в кібербезпеку, експлуатацію та обслуговування залізниць, а також розвиток нашої діяльності на нових ринках, наприклад у Великій Британії.

Фінансове становище групи є стійким, вільний грошовий потік (FCF) становить 62 млн євро, низька заборгованість з коефіцієнтом платоспроможності 0,6, що дозволяє Групі продовжувати активну політику поглинань.

Дійсно, в рамках реалізації стратегічного плану "Вплинути на майбутнє" Egis здійснив вісім нових поглинань у 2022 році: 1 900 співробітників у Великобританії, Близькому Сході, США, Франції, Колумбії та Нідерландах приєдналися до Групи завдяки цим угодам. Ця тенденція продовжилася і в 2023 році: з початку року було придбано три компанії, також ще дві угоди про поглинання були підписані і мають бути закриті протягом декількох тижнів. Наша стратегія зовнішнього зростання сприяє досягненню цілей розвитку та росту Egis, водночас забезпечуючи набуття нових навичок та досвіду.

Олів’є Гуіраном, фінансовий та стратегічний директор Egis: “Група Egis може розраховувати на високі фундаментальні показники. Зростання в рівній мірі зумовлене інжинірингом, експлуатацією та обслуговуванням, причому обидва напрямки зросли на 27%. Переважно ріст компанії є органічним. Зростання, за виключенням поглинань, склало +16% у період з 2021 по 2022 рік.

Завдяки своєму портфелю контрактів Egis очікує на новий період прибуткового зростання у 2023 році, прогнозуючи 1,8 мільярда євро обороту та перспективи зростання у стратегічних галузях, зокрема у ядерній енергетиці, відновлюваних джерелах енергії та у географічних зонах, які швидко розвиваються, таких як Північна Америка та Близький Схід.

Egis в центрі актуальних питань у 2023 році

У 2023 році  Egis буде зосереджена на рішеннях, які спрямовані  на підтримку «зеленого» переходу та створення належного майбутнього, у сферах, які мають вирішальне значення для нашого сьогодення: енергетика, навколишнє середовище, геополітика. Також, компанія буде спонсором одного з наймасштабніших заходів - Париж 2024.

Екологія та «зелений» перехід

Сьогодні Egis є однією зі світових лідерів у сфері «зеленого» інжинірингу, адже частка обороту Групи в консалтинговій та інжиніринговій діяльності, яка сприяє екологічному та енергоефективному переходу, оцінюється в 45% у 2022 році.

Більш того, компанія Egis прийняла рішення оцінити свої дії та цілі у 2022 році за допомогою Глобальної оцінки корпоративного сталого розвитку S&P. Ця оцінка підтвердила наше лідерство: наприкінці 2022 року Egis посіла 19-те місце серед 262 компаній, у категорії "Будівництво та інжиніринг" (рейтинг опубліковано 20.12.2022).

Egis – це компанія, яка займається виробництвом низьковуглецевої енергії та розробкою джерел енергії майбутнього. Сфери діяльності компанії досить різноманітні, від проектування міст майбутнього до створення зон мобільності з низьким рівнем викидів для покращення якості міського повітря або розробки інструментів поглинання вуглецю. Аби відповідати світовим тенденціям Egis продовжуватиме впроваджувати інновації у 2023 році. З підтвердженою амбіцією ми маємо можливість інформувати керівників державних і приватних структур про найкращі рішення, які необхідно прийняти, одночасно допомагаючи їм у впровадженні сталих траєкторій розвитку громад; а також з твердим зобов'язанням до 2030 року: 100% наших дизайн-проектів ми виконуємо із дотриманням підходу еко-дизайну.

Україна

Зробивши все можливе, щоб захистити своїх українських співробітників від небезпеки, Група пообіцяла, що підтримуватиме Україну у відновленні країни. В грудні минулого року український уряд обрав консорціум на чолі з Egis для відбудови міських територій, пошкоджених внаслідок вторгнення в Чернігівській області. Група сподівається поширити цей пілотний проект на інші регіони країни.

Париж 2024

Egis бере участь у головних спортивних подіях, які відбуваються у Франції. Egis є офіційним спонсором Олімпійських та Паралімпійських ігор 2024 року. Це зобов'язання демонструється у наданні експертних знань Egis, а також спонсорської підтримки командам елітних олімпійських та паралімпійських атлетів.


Про групу Egis

Egis – світовий лідер у сферах консалтингу, будівельного інжинірингу та послуг мобільності. Ми проектуємо та керуємо інтелектуальною інфраструктурою та будівлями, здатними реагувати на кліматичні зміни та допомагаємо досягти більш збалансованого, сталого та екологічно-стійкого розвитку територій. Egis реалізує проекти у 120 країнах, використовуючи досвід 16 000 співробітників, які створюють передові інновації, доступні для всіх проектів. Завдяки широкому колу експертизи, Egis є центральним гравцем у колективній організації суспільства та життєвого середовища людей в усьому світі.

В Україні компанія присутня з 1993 року і працює над низкою приватних проектів і проектів, які втілюються шляхом фінансування міжнародних фінансових інститутів, та державних коштів. Основними напрямками діяльності Egis в Україні є консалтинг та інжиніринг у сферах енергоефективності, будівництва доріг і мостів; водопостачання та водовідведення; міського транспорту; портів; залізничного транспорту; екологічного менеджменту; цивільного будівництва та енергетики. Головний офіс в Києві є також регіональним хабом діяльності компанії в Україні, Кавказі та в Центральній Азії.

Офіційні постачальники послуг