Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Роздрібна торгівля та електронна комерція

Уряд підтримує пропозицію бізнес-спільноти щодо зняття обмежень графіку роботи закладів громадського харчування

Уряд підтримує пропозицію бізнес-спільноти щодо зняття обмежень графіку роботи закладів громадського харчування

27 липня 2020 року Кабінет Міністрів України затвердив постанову №641, яка встановлює нові підходи до запровадження карантинних заходів та скасовує деякі попередні обмеження, зокрема щодо роботи закладів громадського харчування.

Попереднє регулювання (постанова КМУ №588 від 08.07.2020 р.) передбачало заборону роботи з 23:00 до 07:00 суб’єктів господарської діяльності з надання послуг громадського харчування з організацією дозвілля або без нього (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів) окрім адресної доставки та замовлень на винос.

Враховуючи відсутність належного обґрунтування, а також некоректність ототожнення закладів громадського харчування із розважальними закладами*, на які в першу чергу була спрямована ця норма, Палата оперативно відреагувала на запровадження таких обмежень та звернулася до відповідальних стейкхолдерів з ініціативою щодо їх скасування.

Пропозиція бізнесу отримала підтримку Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства та Міністерства охорони здоров'я і, як результат, знайшла своє відображення у новій постанові Уряду №641.

Так, за новими правилами, посилення протиепідемічних заходів відбувається на територіях зі значним поширенням COVID-19. Залежно від епідемічної ситуації в регіоні можуть встановлюватися такі рівні небезпеки – зелений, жовтий, помаранчевий, червоний. Нижче наведено відповідні вимоги щодо роботи закладів громадського харчування:

  • Зелений та жовтий рівень небезпеки – обмеження графіку роботи закладів не діє
  • Помаранчевий рівень – робочі часи для закладів (крім послуг адресної доставки замовлень та замовлень на винос) з 7:00 до 24:00
  • Червоний рівень – дозволено роботу закладів виключно із застосуванням адресної доставки

Зазначені правила діють з 01.08.2020 р. із набранням чинності постановою №641 протягом карантину, який продовжено до 31.08.2020 р.

Палата висловлює подяку Міністерству розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства та Міністерству охорони здоров'я за постійну співпрацю та підтримку пропозицій бізнесу.

*При наданні послуг громадського харчування підприємства діють відповідно до встановлених для цієї галузі вимог, зокрема і в частині норм щодо кількості відвідувачів, вхідного санітарного контролю та інших заходів для запобігання поширенню COVID-19. При цьому, в ресторанах та кафе, на відміну від розважальних закладів, кількість відвідувачів у нічний час значно скорочується, що спрощує виконання карантинних вимог.

Офіційні постачальники послуг