Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Митна політика

Національний банк України вдосконалив валютний контроль за імпортом сировини в режимі переробки

Національний банк України вдосконалив валютний контроль за імпортом сировини в режимі переробки

Американська торговельна палата в Україні вітає затвердження Національним банком України Постанови №158 «Про внесення змін до Інструкції про порядок здійснення контролю за експортними, імпортними операціями». Постановою розширено перелік типів митних декларацій, що використовуються банками для зняття імпортних операцій резидентів з валютного контролю. А саме, перелік доповнено митною декларацією ІМ-51 «Переробка на митній території». Таким чином, куплену імпортну сировину, розміщену в митний режим переробки, банки можуть знімати з валютного контролю. Це спрощує застосування митного режиму переробки під час імпорту сировини резидентами.

Компанії-члени Палати зверталися щодо встановлення такого порядку валютного контролю за імпортом сировини, яке допоможе прискорити зовнішньоекономічну діяльність.

Ми хотіли б подякувати усім членам Американської торговельної палати в Україні, які активно брали участь у процесі адвокації, за їх внесок.

Експерти компаній-членів Палати продовжать роботу над покращенням умов ведення міжнародної торгівлі.

Офіційні постачальники послуг