Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Проект Закону №7473 щодо концепції авторизованого економічного оператора був прийнятий Парламентом у першому читанні

Проект Закону №7473 щодо концепції авторизованого економічного оператора був прийнятий Парламентом у першому читанні

Американська торговельна палата в Україні вітає прийняття Верховною Радою України проекту Закону №7473 «Про внесення змін до Митного кодексу України (щодо деяких питань виконання Глави 5 Розділу IV Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони» (далі – проекту Закону №7473) у першому читанні.

Розроблена Всесвітньою митною організацією концепція авторизованого економічного оператора (АЕО) має на меті покращити контроль за безпекою ланцюга поставки товарів. Підприємство, яке демонструє високий рівень дотримання законодавства у своїй роботі, відповідає визначеним критеріям та отримало статус АЕО, отримує низку спрощень під час митного оформлення.

Компанії-члени Палати тривалий час послідовно підтримують впровадження інституту АЕО в Україні та готові надавати свою експертизу з метою доопрацювання проекту Закону до другого читання та успішної практичної імплементації АЕО в Україні.

Ми хотіли б подякувати Роберту Зелді, EY Ukraine, керівнику Платформи з питань імплементації концепції АЕО, Ігорю Данькову, EY Ukraine, співголові Комітету з питань митної політики та всім членам Американської торговельної палати в Україні, які активно брали участь у процесі адвокації, за їх внесок.

Разом з тим, Платформа з питань імплементації концепції АЕО продовжить свою роботу, оскільки деякі положення проекту Закону №7473, які звужують можливості для використання існуючих у чинному Митному кодексі України спрощених митних формальностей, потребують удосконалення під час подальшого опрацювання проекту Закону в Комітеті ВРУ з питань податкової та митної політики до другого читання. Тож запрошуємо усі зацікавлені компанії-члени Палати долучатися до активностей Платформи.

Офіційні постачальники послуг