Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Український Червоний Хрест та Херсонська ОВА зустрілися для обговорення нагальних потреб і координації допомоги на Херсонщині

Український Червоний Хрест та Херсонська ОВА зустрілися для обговорення нагальних потреб і координації допомоги на Херсонщині

На цьому тижні керівництво Українського Червоного Хреста відвідало Херсон і затоплені райони області, що постраждали від знищення Каховської ГЕС, де провели зустріч з представниками Херсонської ОВА. Під час наради відбулося обговорення першочергових задач, які стоять на сьогодні і в найближчий час, після спаду води. Зокрема, обговорили питання попередження спалаху інфекційних захворювань і посилення протиепідеміологічних заходів на постраждалих територіях, в тому числі завдяки широкому інформуванню населення щодо дотримання індивідуальної і харчової гігієни.

Також обговорили необхідність підвищення доступності медичних послуг в області, завдяки розширенню зони покриття діяльності мобільних медичних бригад Українського Червоного Хреста (це команди у складі 5 людей, що включають двох лікарів-терапевтів, медсестру, водія і психолога, які  на спеціалізованому автомобілі виїжджають туди, де обмежений доступ до медичних послуг, у найвіддаленіші населені пункти, щоб надавати первинні консультації). Сьогодні одна мобільна бригада вже працює та надає допомогу на Херсонщині.

Під час зустрічі окремо торкнулися питання реагування Українського Червоного Хреста і вклад волонтерів у подолання наслідків підтоплення на Херсонщині, й подальші кроки для підтримки населення регіону.

Завдяки підтримці міжнародних партнерів та українського бізнесу, волонтерам загонів швидкого реагування вже вдалося:

  • евакуювати 239 людей, більшість з яких маломобільні;
  • передати 57000 літрів води і надати станцію по дезінфекції води, яка може видавати по 5-7 тонн води щодоби, яка готується до встановлення;
  • надати 5155 гігієнічних, 4 141 продуктових і 1367 спальних набори, 402 ковдри і 300 матраців, 120 брезентів;
  • розповсюдити 480 упаковок дитячого харчування і 1586 упаковок підгузок;
  • надати 60 павербанків та вже працюють мобільні станції зарядки;
  • а також врятовано з водяної пастки 29 тварин і передано 1750 кілограмів корму.

Крім того, надається психологічна підтримка населення яке евакуйовано і залишається в регіоні та проводиться інформування про мінну небезпеку, що різко зросла після розливу води в регіоні й по всьому Півдню країни.

Враховуючи масштаби гуманітарної катастрофи, населення щодня потребує допомоги, й Український Червоний Хрест закликає бізнес-спільноту мобілізувати ресурси для підтримки постраждалого регіону. Зв'язатися зі спеціалістами гуманітарної організації можна написавши листа на пошту partners@redcross.org.ua або зателефонувати +380 63 063 7713.

Офіційні постачальники послуг