Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Оподаткування

Парламент прийняв проект Закону №8137 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування контрольованих іноземних компаній за основу

Парламент прийняв проект Закону №8137 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування контрольованих іноземних компаній за основу

2 травня 2023 року Парламент прийняв проект Закону №8137 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення оподаткування контрольованих іноземних компаній» (далі – законопроект №8137) за основу.

Законопроектом №8137 передбачено перенесення звітування по контрольованих іноземних компаніях на більш пізній термін, удосконалення процедур податкового аудиту, спрощення порядку розрахунку скоригованого чистого доходу, уточнено терміни юридичного та фактичного контролю.

Прийняття змін, запропонованих законопроектом №8137 дозволить зробити процедури адміністрування розкриття інформації про контрольовані іноземні компанії більш простими та досконалими, що в кінцевому результаті забезпечить кращий баланс між публічними та приватними інтересами.

Бізнес-спільнота вітає прийняття законопроекту №8137 за основу та закликає підтримати його в другому читанні. Крім того, експерти компаній-членів Палати готують пропозиції до другого читання та будуть вдячні за їх врахування.

Ми дякуємо всім компаніям-членам Палати, які брали активну участь в адвокаційному процесі за їх внесок.

Офіційні постачальники послуг