Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Оподаткування

Парламент прийняв проект Закону №4184 щодо змін до Податкового кодексу України

Парламент прийняв проект Закону №4184 щодо змін до Податкового кодексу України

3 червня 2021 Верховна Рада України прийняла проект Закону №4184 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування виробництва та/або розповсюдження реклами та постачання нерезидентами електронних послуг фізичним особам» (далі –  законопроект).

Зазначений законопроект має на меті збільшення доходів Державного бюджету від податку на додану вартість (далі – ПДВ) за рахунок залучення до оподаткування ПДВ нерезидентів, що надають електронні  послуги на митній території України, та створення сприятливих умов для ефективного та необтяжливого адміністрування процедур, пов’язаних зі сплатою податку, як для бізнесу, так і для держави.

Окремі пропозиції щодо вдосконалення законопроекту, запропоновані компаніями-членами Американської торговельної палати в Україні (далі – Палата), були враховані в остаточній редакції. Ми підтримуємо запровадження оподаткування нерезидентів, що забезпечує справедливі податкові умови оподаткування для національних та міжнародних компаній нерезидентів, які надають електронні послуги на території України.

Висловлюємо вдячність усім компаніям-членам Палати, які брали активну участь в процесі адвокації, за їх внесок та продовжимо працювати над забезпеченням справедливих умов оподаткування в Україні.

Офіційні постачальники послуг