Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Як компанія Carlsberg Ukraine реалізує політику Diversity & Inclusion: головні тези з V Харківського міжнародного юридичного форуму

Як компанія Carlsberg Ukraine реалізує політику Diversity & Inclusion: головні тези з V Харківського міжнародного юридичного форуму

21 вересня представники компанії Carlsberg Ukraine взяли участь у панельній дискусії щодо бізнесу і прав людини в межах V Харківського міжнародного юридичного форуму за темою: «Як компанія Carlsberg Ukraine реалізує політику Diversity & Inclusion».

На форумі експерти з Польщі, Словенії, Великої Британії, Португалії, Нідерландів, Данії, а також члени Робочої групи ООН з бізнесу і прав людини, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, Національного контактного пункту ОЕСР Міністерства економіки України, Міністерства юстиції України обговорювали нагальне для світу питання — проблему захисту та дотримання прав людини в бізнесі.

Найважливіший капітал Carlsberg Group загалом і Carlsberg Ukraine зокрема – це люди. У Групі понад 40 000 співробітників по всьому світу. В Україні – майже 1400.

«Ми вважаємо, що різноманітність та інклюзія є вкрай важливими аспектами бізнесу, а не просто нормативною вимогою. Розмаїття для нас проявляється в будь-якій людській ідентичності (стать, вік, культурна або етнічна приналежність, національність, фізичні здібності, політичні та релігійні переконання, сексуальна орієнтація тощо). Інклюзивність для нас – це процес залучення, прийняття і визнання цінними всіх співробітників, незалежно від їхніх відмінностей. Це частина нашої корпоративної культури», – коментує віцепрезидентка з персоналу Carlsberg Ukraine Марина Харрісон.

У компанії чітко сформульована й активно діє офіційно затверджена політика D&I. Вона охоплює чотири загальні пріоритети, які визначають напрям руху компанії:

Глобальне мислення – розвиток глобального мислення співробітників, залучення їх міжнародного досвіду та досягнення культурної взаємоповаги.

Різноманітне коло талановитих співробітників – залучення та розвиток співробітників з різним досвідом, поглядами, освітою тощо.

Інклюзивне керівництво – керівництво, яке дає можливість усім співробітникам розкрити свій потенціал, підтримує сприятливий організаційний клімат.

Рівні можливості – надання рівних можливостей задля кар’єрного й особистісного зростання, що не залежать від соціальної ідентичності (рівні умови праці, рівна заробітна плата без врахування статі чи інших соціальних аспектів).

«Політики Diversity and Inclusive (D&I) продовжують сприйматися як добра воля компаній. У компанії вони можуть бути, але можна й без них. Так думає суспільство, і бізнес переважно теж. Але останніми 10 роками світ кардинально змінився. Принаймні та його частина, до якої хоче належати українське суспільство й український бізнес. Політики різноманітності та інклюзивності є невід'ємною частиною корпоративних політик у сфері прав людини. Але не вичерпують їх. Це питання недискримінації, гідних умов праці, у тому числі її безпеки, належної оплати, балансування професійних і сімейних обов'язків, питання впливу бізнесу на всі базові права людини як для працівників, так і для споживачів, а також жителів громад, де бізнес функціонує. Такі політики мають бути в кожної компанії – чим більша компанія, тим більший вплив на права людини, а отже, більший обсяг питань стає предметом таких політик. Я б розглядала політики різноманітності та інклюзивності як частину політик у сфері прав людини. Їх важливо розглядати як єдину систему цінностей», – зазначає Олена Уварова, к.ю.н., доцентка, голова Міжнародної лабораторії з бізнесу і прав людини Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

У Carlsberg Ukraine працює D&I-комітет. До його складу входять 12 постійних учасників з різних департаментів. Серед активностей комітету: гендерно-нейтральний та вільний від стереотипів рекрутмент-процес, підготовка до підписання Декларації з гендерної рівності, розвиток інклюзивного мислення співробітників тощо. Комітет забезпечує регулярну взаємодію з топменеджментом компанії, проводить опитування, навчання та забезпечує сталу систему внутрішніх комунікацій на тему інклюзії та різноманітності.

Внутрішні опитування показують, що 92% співробітників Carlsberg Ukraine готові підтримувати та розвивати культуру D&I у компанії, 99% готові працювати з командами різного віку, 98% готові працювати з колегами іншої статі, 78% готові працювати з людьми іншої сексуальної орієнтації, 97% готові працювати з багатонаціональними командами та 95% готові працювати з людьми різних релігійних і політичних поглядів.

Основні завдання та цілі компанії полягають у тому, щоб продовжувати створювати більше умов для ефективної роботи і збільшення кількісті жінок, працівників покоління Z, працівників з інвалідністю і надалі розвивати лідерів з інклюзивними цінностями та толерантністю.


Carlsberg Ukraine є частиною Carlsberg Group, однієї із провідних пивоварних груп у світі з великим портфелем брендів пива та інших напоїв. До складу Carlsberg Ukraine входять заводи в Запоріжжі, Києві та Львові. У портфель Carlsberg в Україні входять пиво, алкогольні та безалкогольні напої таких торговельних марок, як «Львівське», Robert Doms, Baltika, Carlsberg, Tuborg, Kronenbourg 1664, «Арсенал», «Квас Тарас», Somersby, Guinness, Seth & Riley's Garage, Warsteiner, Grimbergen та інші. Більш детальну інформацію можна отримати на сайті carlsbergukraine.com.

Офіційні постачальники послуг