Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Всесвітній день захисту дітей: підтримка та захист кожен день й кожну хвилину від Українського Червоного Хреста

Всесвітній день захисту дітей: підтримка та захист кожен день й кожну хвилину від Українського Червоного Хреста

1 червня у світі відзначається Міжнародний день захисту дітей. В Україні це свято набуло особливого значення через війну. Багато дітей разом з батьками залишили рідні міста та власні оселі, діти на прифронтових та окупованих територіях постійно перебувають у небезпеці, хтось залишився без батьків, когось примусово вивезли з України. Тому саме захист дітей – одне з найважливіших питань сьогодні.  

За інформацією Офісу Генерального Прокурора України, 1354 дитини отримали поранення різних ступенів важкості та 550 дітей загинули. Більше 1,3 млн маленьких українців – вимушені переселенці, а кожна третя дитина ВПО пережила окупацію. В Україні 40% дітей віком від 3 до 17 років не можуть відвідувати школу чи дитячий садок через їх закриття. Дітям потрібна наша підтримка та захист кожен день й кожну хвилину.

«Незламні матусі» – надзвичайно важливий проєкт для підтримки вагітних українок, породіль, жінок із дітьми, які переїхали до Львова через війну. Цей проєкт був створений за підтримкою Українського Червоного Хреста, він є центром матері та дитини в межах екосистеми UNBROKEN. Два будиночки представляють собою двоповерховий гуртожиток загальною площею 1300 м², по 650 м² кожен. Тут проживають вагітні жінки, внутрішньо переміщені жінки із маленькими дітьми. Центр відкрили у липні 2022 року. Зараз у будиночках проживає 41 особа, з них 27 дітей.

Ми щодня піклуємося про тисячі дітей. Надаємо прихисток тим, хто втратив дім та допомагаємо з евакуацією тим, хто вимушений його покинути через окупацію. Ми забезпечуємо їжею, одягом, взуттям та іншими найнеобхіднішими речами, навіть іграшками, — все аби повернути тепло дитинства. Ми проводимо психосоціальні заходи - заняття з елементами творчості, активні ігри та сімейні заходи, аби потурбуватись про ментальне здоров’я дітей, які пережили ракетні чи танкові обстріли, вибухи бомб, окупацію, евакуацію, і, навіть, втрату рідних.  

Цей день – це можливість згадати, що кожна дитина має право проживати безпечне дитинство та бути щасливою. Наша місія зробити все можливе, щоб кожна дитина мала мирне дитинство в Україні, і нам потрібна підтримка. Діти – наше майбутнє. 

Щоб дізнатися про можливості співпраці та проєкти, які потребують вашої підтримки напишіть нам на e-mail:  partners@redcross.org.ua. 

Офіційні постачальники послуг