Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Vodafone прискорив 4G на Буковині

Vodafone продовжує нарощувати ємність мережі 4G. Зокрема, у Чернівецькій області та в м. Чернівці компанія провела перерозподіл частотного ресурсу на мережі 2G для вивільнення додаткового спектру частот. Вивільнені частоти використані для розширення мережі LTE1800 до смуги 15МГц (з 10 МГц).

У результаті, швидкість мобільного інтернету в регіоні зросла на 62%. Загалом, незважаючи на складні умови роботи на карантині, модернізація охопила 555 секторів базових станцій на 188 майданчиках.

За час карантину Vodafone продовжив інтенсивне будівництво і впровадження нових технологій на мережі. Компанія успішно ввела в комерційну експлуатацію рішення на обладнанні останнього покоління компанії Huawei для мережі 4G в Одесі. Завдяки рішенню LTE1800 4x4 MIMO + LTE2600 4x4 MIMO Carrier Aggregation ще одне місто (після Києва), досягло рекордної швидкості мобільного інтернету: 538 Мбіт/с з на частотах 1800 та 2600 МГц.

У столиці Vodafone успішно завершив тестування AirScale trial на мережі 4G. При цьому вдалося досягти рекордної швидкості передачі даних – 525 Мбіт/сек. AirScale – це обладнання наступного покоління від Nokia, готове до роботи з 5G.

У Харківській області спектр LTE-1800 розширено до смуги 15+5 МГц. Динамічне розширення спектру стало можливим завдяки технології CloudAIR. В результаті середня швидкість на одного користувача зросла більш ніж у 1,5 рази.

Під час карантину Vodafone розширив ємність мережі в Закарпатській області, Одесі та Одеській області, Житомирській області, а також у місті Умань Черкаської області, в Дніпропетровській, Херсонській областях та місті Кропивницький. Компанія продовжує розширення географії покриття у всіх областях України. На сьогоднішній день Vodafone забезпечує покриття 4G для більш ніж 71% жителів країни і 3G для 86% жителів України.

Офіційні постачальники послуг