Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Відновлення України – місцевий підхід у рамках проєктів Українського Червоного Хреста

Відновлення України – місцевий підхід у рамках проєктів Українського Червоного Хреста

11-12 червня  Український Червоний Хреста взяв участь у Міжнародній конференції з питань відновлення України (Ukraine Recovery Conference – #URC2024), яка проходила у Берліні. Вона покликана об’єднати лідерів урядів багатьох країн, представників міжнародних організацій, бізнесу та громадянського суспільства.

Український Червоний Хрест на конференції представляли генеральний директор Максим Доценко, заступник генерального директора Ілля Клецьковський та керівник Департаменту стратегічного партнерства та міжнародних звʼязків Ірина Бойчева.

URC2024 має на меті консолідувати сталу міжнародну підтримку для відновлення, відбудови, реформування та модернізації України. Загалом, мета полягає у створенні стійких систем соціальної допомоги населенню та підвищенні обізнаності щодо відповідних потреб. Основна увага приділяється місцевому підходу. Водночас для виконання цього завдання життєво важливим є довгострокове зміцнення та залучення організацій до процесу відновлення.

Ключову увагу було зосереджено на наступних чотирьох аспектах:

  • залучення бізнесу для забезпечення стійкості та економічного зростання
  • соціальне відновлення та людський капітал в умовах сьогодення та майбутнього
  • відновлення громад та регіонів, роль місцевих громад у відновленні, розподілі фінансових ресурсів та розбудові подальшої спроможності держави
  • євроінтеграція, яка є сприятливим для економічного зростання, інвестиційної безпеки та сталого відновлення конкурентоспроможної економіки

Під час конференції між Українським Червоним Хрестом, Львівською міською радою та Центральним агентство з управління проєктами (CPVA), що є урядовою організацією Литви та КНП «1 територіальне медичне об’єднання м. Львова» підписано меморандум, яким передбачено відновлення реабілітаційного центру у смт Брюховичі Львівської області. У рамках співпраці буде проведено:

  • реконструкцію та ремонт будівель, що існують
  • будівництво нових споруд та благоустрій території для потреб реабілітації
  • облаштування реабілітаційного центру необхідними медичними меблями та обладнанням

Зазначимо, що Український Червоний Хрест з початку повномасштабного вторгнення розпочав відбудову реабілітаційних центрів. Так, за підтримки партнерів вже проведено реконструкцію 7-поверхового корпусу реабілітаційного центру «Незламні» UNBROKEN у Львові та відбудовано центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю у Лютежі, що на Київщині.

Співпрацюючи з Українським Червоним Хрестом ви долучаєтесь до процесу відновлення нашої країни та берете участь у допомозі українцям. Хочете долучитися до реалізації проєктів в якості партнера? Зв'яжіться з нами за електронною поштою: o.oryshchenko@redcross.org.ua.

Офіційні постачальники послуг