Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Uklon запустив клас авто для людей з інвалідністю, які користуються кріслом колісним

Uklon запустив клас авто для людей з інвалідністю, які користуються кріслом колісним

У квітні 2023 року український онлайн-сервіс виклику авто Uklon за підтримки Mastercard та MacPaw запустив клас авто «Інклюзивний» для людей, які користуються кріслом колісним. Відтепер пасажири, які користуються кріслом колісним, можуть безперешкодно пересуватися на спеціально оснащених авто. Новий клас авто доступний в Києві та його передмісті в радіусі 20 км, надалі планується розширення географії.

Проєкт також підтримали Український ветеранський фонд Мінветеранів та спільнота «Бізнес без бар’єрів», яка обʼєднана навколо ініціативи першої леді Олени Зеленської і наразі налічує 22 компанії. Увесь дохід від поїздок цим класом спрямований на покриття операційних витрат: заробітні плати водіям, закупівля пального тощо.

Наразі організація у пошуку нових партнерів для фінансування розширення парку транспортних засобів, їхнього переобладнання, а також для підтримки операційної діяльності. Мета проєкту надати можливість для вільного пересування людям, які мають проблеми з опорно-руховим апаратом чи з іншими порушеннями.

Авто класу «Інклюзивний» оснащені гідравлічним або механічним підіймачем, рампою, спеціальними пасками безпеки та кріпленнями для фіксації крісла колісного. Щоб замовити адаптовану автівку, у застосунку Uklon необхідно ввести потрібний маршрут та вибрати відповідний клас. Усі поїздки виконують професійні драйвери, які пройшли тренінг від Доступно.UA зі спілкування та взаємодії із людьми з порушеннями опорно-рухового апарату.

За період роботи пасажири класу авто «Інклюзивний» здійснили 3 360 поїздок та проїхали 41 530 кілометри.

  • У середньому здійснювалася 22 поїздки щодня;
  • Новим класом скористалися 699 людей;
  • Найпопулярнішими локаціями, куди їздять користувачі Інклюзивного класу, стали лікарні, залізничний вокзал, торговий центр, дослідницькі інститути (Інститут ендокринології та обміну речовин, Національний інститут раку, Інститут травматології та ортопедії) та парки;
  • Найдовша поїздка була здійснена з Києва до Житомира (134,5 км), тривалістю 321 хвилина. Своєю чергою найкоротша поїздка склала 0,5 км;
  • У середньому кожна поїздка триває близько 33 хвилини;

Контакт для звʼязку:

Олександр Слободян

Fundraising & Partnership Manager

oleksandr.slobodian@uklon.com.ua

+38 097 514 62 93

Більше інформації на сайті: https://uklon.com.ua/uklon-inklyuzyvnyj/

Офіційні постачальники послуг