Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Тривалі відключення електроенергії мають вплив на роботу 76% компаній – нове опитування Американської торговельної палати в Україні та Делойт в Україні

Тривалі відключення електроенергії мають вплив на роботу 76% компаній – нове опитування Американської торговельної палати в Україні та Делойт в Україні

Четвер, 19 вересня, Київ

76% компаній підтвердили вплив тривалих відключень електроенергії на їх роботу. 88% компаній зазначили, що готові до відключень електроенергії, і майже всі із них (94%) мають план дій на випадок тривалих відключень електроенергії або розробляють його.

Американська торговельна палата в Україні, разом з компанією-членом «Делойт» в Україні, презентували результати опитування «Стійкість бізнесу: як компанії готуються до зими 2024-2025».

Опитування зібрало інформацію від компаній-членів Палати щодо їх планів та стратегій подолання спричинених блекаутами викликів. Отримані результати дають змогу визначити проблеми, з якими стикається бізнес, підходи до їх вирішення, а також заходи підтримки, яких може потребувати бізнес напередодні зимового періоду 2024-2025 років

139 керівників та топ-менеджерів компаній-членів Палати взяли участь в опитуванні, проведеному з 22 липня – 22 серпня 2024 року. 58% респондентів – керівники компаній.

Третина компаній може самостійно забезпечувати електропостачання протягом 24-х і більше годин за умови відсутності централізованого електропостачання, що демонструє високий рівень готовності бізнесу. Генератори є найпоширенішим джерелом живлення – 86% компаній використовують їх під час блекаутів, однак 40% з них диверсифікують джерела живлення, використовуючи, окрім генераторів, також сонячні панелі або газові установки.

Найбільш відчутним наслідком тривалих відключень електроенергії, про який повідомили майже дві третини респондентів (62%), є додаткові фінансові витрати на придбання палива, генераторів тощо. Більшість бізнесів визначили високу вартість резервного обладнання (73%) та недостатню кількість резервних джерел енергії (58%) ключовими викликами у підтримці енергетичної стійкості компаній.

Тривалі відключення електроенергії мають найбільший вплив на функції продажів (35%), виробництва (32%) та ІТ (27%).

Лише 22% респондентів впровадили зміни в операційні/виробничі процеси, зокрема відмовилися від деяких з них, передали на аутсорс або перенесли за кордон.

69% респондентів вважають, що програми фінансової підтримки для встановлення резервних джерел живлення та/або додаткової генерації є ключовими заходами для підтримки їхнього бізнесу. Також компанії зазначили про актуальність регуляторних змін для спрощення реалізації незалежних енергетичних проектів (53%) і програм податкових пільг та податкових відстрочок (46%).

«Тривалі відключення електроенергії впливають на роботу 76% компаній-членів Палати. Водночас, компанії демонструють неймовірну стійкість і готуються до зимового періоду: 94% компаній мають або розробляють план безперервної діяльності. Ми продовжимо підтримувати наші компанії та працювати з відповідальними стейкхолдерами та партнерами для полегшення діяльності компаній під час зимових відключень електроенергії», – прокоментувала Тетяна Прокопчук, віце-президент Американської торговельної палати в Україні.

«Тривалі відключення електроенергії критично порушують продуктивність компаній у різних секторах, значно впливаючи на продажі, виробництво, ІТ та інші ключові функції. Для вирішення цих проблем підприємствам терміново потрібні не лише надійне електропостачання, а й кваліфікований персонал та експертне керівництво. Глобальні консалтингові фірми можуть підтримати, допомагаючи підприємствам розробляти стратегії сталого розвитку, пропонуючи цільове навчання для працівників та координуючи роботу з донорами та урядом для забезпечення необхідних ресурсів. Завдяки їхнім ідеям компанії можуть краще орієнтуватися під час перебоїв електроенергії і забезпечувати безперервність», – зазначила Олена Бойченко, партнерка департаменту консалтингу «Делойт» в Україні.

ДЕТАЛЬНІ РЕЗУЛЬТАТИ ОПИТУВАННЯ ДОСТУПНІ ЗА ПОСИЛАННЯМ.


Довідка про Американську торговельну палату в Україні:

Американська торговельна палата в Україні (Палата) є провідною міжнародною бізнес-асоціацією, яка служить 600+ компаніям-членам в Україні з 1992 року, доносить об’єднаний голос американських, міжнародних та українських компаній, які інвестували більше 50 млрд доларів в Україну та залишаються вірними країні й зараз, під час війни. Більше інформації можна знайти за посиланням.

Довідка про «Делойт» в Україні

«Делойт» (Deloitte) – глобальна мережа компаній, що надають послуги в сфері аудиту, консалтингу, фінансового консультування, управління ризиками, оподаткування і супутні послуги. Із сумою глобальних доходів у розмірі 64,9 мільярда доларів США за 2023 фінансовий рік компанія «Делойт» є найбільшою компанією у світі з надання професійних послуг.

Наявність глобальної мережі, що охоплює понад 150 країн світу, дає змогу «Делойт» обслуговувати близько чотирьохсот з п’ятисот найбільших компаній світу за щорічним рейтингом журналу «Fortune Global»®. Близько 457 000 фахівців «Делойт» спрямовують свої професійні зусилля на здійснення впливу, що має значення.

Детальніше про компанію на сайті.

Офіційні постачальники послуг