Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Спалах коронавірусу в Європі: що слід врахувати бізнесу

Спалах коронавірусу 2019 року (COVID-19) оголошений Всесвітньою організацією охорони здоров'я глобальною надзвичайною ситуацією, тож бізнесу слід підготуватися до вирішення низки проблем економічного та правового характеру. Спеціально створений Довідковий центр щодо коронавірусу надає доступ до інформаційних ресурсів, повідомлень про законодавчі зміни в різних країнах, а також до контактних осіб в наших офісах, які можуть відповісти на додаткові запитання.

Ми радимо міжнародним компаніям ознайомитись з планом дій, який розроблений нами, щоб допомогти роботодавцям у цей складний період.

Крім того, рекомендуємо звернути увагу на довідник, що містить відповіді на найпоширеніші запитання роботодавців у зв'язку з епідемією коронавірусу. Інформація надана по країнам Європи, серед яких є і Україна.

Трудові питання

Загалом, компаніям слід дотримуватися вимог законодавства, вживаючи заходів для захисту своїх працівників. Роботодавцям також необхідно підготувати всі належні документи та бути готовими впроваджувати доступні інструменти, такі як віддалена робота, заміна тимчасово відсутніх працівників, примусова оплачувана відпустка, відсторонення від роботи, простій, скорочення для забезпечення операційної діяльності компаній з урахуванням обмежень, що можуть бути запроваджені.

Крім того, компанії, працівники яких регулярно їздять у відрядження, повинні відслідковувати будь-які зміни в міграційному законодавстві, оскільки в деяких країнах встановлюються міграційні обмеження та обмеження на проведення публічних заходів.

Комерційна діяльність

Негативні наслідки спалаху коронавірусу вже позначилися на господарській діяльності торговельних компаній. Такі компанії повинні бути готові, у разі необхідності: (i) переглянути (або розірвати) контракти, якщо діяльність, передбачена контрактами, вже не є економічно доцільною; (іі) розглянути доступні варіанти на випадок виникнення у компаній труднощів,  пов'язаних з виконанням існуючих договірних зобов'язань; (iii) посилатися на положення щодо форс-мажорних обставин тощо.

Урядові обмеження

З метою боротьби зі спалахом COVID-19 уряди багатьох країн по всьому світу вже вжили надзвичайних заходів (такі як карантин, обмеження або призупинення проведення публічних заходів, міграційні обмеження тощо).

Сьогодні уряд України також запровадив обмеження щодо навчального процесу та проведення публічних заходів, починаючи з 12 березня і до 3 квітня.

Офіційні постачальники послуг