Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Sigma Software запускає благодійний проєкт Star for Life Ukraine

Sigma Software запускає благодійний проєкт Star for Life Ukraine

Star for Life Ukraine було заснована у 2022 році як некомерційну дочірню організацію відомого материнського проєкту Star for Life, що було започатковано у 2005 році шведським підприємцем, бізнес-лідером та меценатом Даном Олофссоном разом із дружиною Крістін. Фонд Star for Life зосереджується на розширенні можливостей молоді для здійснення своїх мрій і ведення здорового способу життя.

За останні два десятиліття понад 500 000 молодих людей взяли участь у чотирирічній програмі Star for Life у державних школах Швеції, Південної Африки, Намібії та Танзанії. Завдяки унікальній освітній програмі тренери Star for Life сприяють покращенню самооцінки студентів і мотивують їх інвестувати у свою освіту та приймати мудрі життєві рішення. Таким чином вони можуть створити для себе краще майбутнє і вже у дорослому віці зробити внесок у більш рівноправне, справедливе та стале суспільство.

Проект Star for Life Ukraine було спрямовано на навчання ІТ навичкам та підвищення самооцінки школярів, які проживають в українських селах і містах. Команда проекту налагодила контакти з державними освітніми організаціями та визначила їхній підхід та програми.

Важливу роль, на думку команди, потрібно відводити психологічному аспекту навчання, щоб допомогти дітям подолати труднощі та досягти власних життєвих цілей. Для цього партнером проєкту став благодійний фонд «Голоси дітей», який об’єднує понад 50 кваліфікованих психологів. Ще одним партнером стали IDF School, що надають свої навчальні програми та досвід Java.

Пілотний курс з програмування в школах було заплановано на березень, але, реалізувати його через очевидні причини не вдалося.

У травні до команди почали надходити звернення від державних освітніх організацій. На основі цих запитів та враховуючи поточні зміни, вони почали створювати нову версію проекту Star for Life, використовуючи наявні напрацювання – ІТ-навички як навчальний компонент та подолання травми війни як психологічний компонент.

Початок було покладено із двох ініціатив. Перша, яка вже працює, – це літній ІТ-Summer Camp, для навчання дітей навичкам Java у здоровому та спокійному місці. У липні Sigma Software спільно з IDF за фінансової підтримки Voices of Children ініціювали перший ІТ-Summer Camp у рамках заходів Star for Life Ukraine. Першу групу з 24 дітей було зібрано в заміському готелі на Івано-Франківщині. До групи також приєдналися троє вчителів інформатики, які були змушені переїхати з Маріуполя та Нової Каховки.

Другою ініціативою є повноцінне впровадження програм Star for Life Ukraine. Start for Life Lab відкрито у Трускавці, де знаходиться багато тимчасово переселених дітей. Лабораторія призначена для забезпечення можливостей позашкільної освіти дітей та підлітків у місцях проживання внутрішньо переміщених осіб.

«Спільно з місцевою владою ми прагнемо створити комп’ютерний клас, де діти зможуть отримати ІТ-навички, знайти друзів, продовжити дистанційну освіту через обладнання лабораторій. Start for Life Lab створює спільний простір із фондом «Голоси дітей», що зосереджено на дискусійних заняттях, мистецьких сесіях та інших заходах для зняття психологічної напруги», — розповідає Денис Воловик, генеральний директор Star for Life Ukraine.

«Ми вважаємо надзвичайно важливим облаштування фізичних центрів для навчання та розвитку дітей. З огляду на онлайн-освіту, переміщені сім’ї та травми війни, ми повинні забезпечити творчий простір для дітей. Star for Life Ukraine – це відкритий проект, і я сподіваюся, що інші компанії та організації приєднаються до наших ініціатив».

Натисніть, щоб дізнатися більше про програми Star for Life Ukraine та способи підтримки проекту.

Офіційні постачальники послуг