Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Результати останнього опитування Палати – 87% компаній-членів готові активно долучатися до відбудови економіки України після війни

Результати останнього опитування Палати – 87% компаній-членів готові активно долучатися до відбудови економіки України після війни

19 квітня, 2022 (55 день війни)

Після 50 днів війни: 41% компаній-членів Американської торговельної палати в Україні (Палата) повністю функціонує, 50% компаній продовжують частково функціонувати. 29% компаній-членів провели релокацію всередині України, та 19% провели релокацію за межі України. 15% довелося закрити офіси в деяких регіонах, 2% – повністю припинити діяльність.

Американська торговельна палата в Україні провела опитування «Ведення бізнесу під час війни в Україні. Тиждень 8», для того, щоб показати поточний стан бізнесу, я також зміни і виклики, яких зазнають організації.

В опитуванні, яке проводилося з 11 по 18 квітня 2022 року, взяли участь 103 керівники та топ-менеджери компаній-членів Палати. 71% респондентів опитування – це керівники компаній.

Членів Палати попросили вказати чи зазнала операційних змін діяльність їх компаній під час війни. 52% зазначили, що їм довелося змінити бізнес-моделі, 40% – здійснили скорочення витрат, 20% – запустили нові бізнес-напрями чи послуги. 17% – взяли проекти з офісів компанії в інших країнах, 13% – здійснили пошук нових клієнтів за межами України, 9% – здійснили пошук фінансування в інших країнах. На жаль, 2% компаній довелося продати активи. Лише 17% компаній не зазнали змін.

72% компаній-членів Палати продовжують виплачувати заробітну плату та надають додаткову допомогу під час війни. 16% виплачують заробітну плату в повному обсязі, 6% частково скоротили заробітну плату, інші 6% компаній виплачують 50% заробітної плати.

20% представників бізнес-спільноти відзначили, що заводи/фабрики/потужності/склади/офіси їх компанії мають незначні ушкодження, 3% мають невиправні ушкодження, 3% досі під окупацією, інші 3% досі не мають інформації щодо пошкоджень. 57% компаній-членів Палати не зазнали жодних ушкоджень під час війни.

Компанії-члени Палати зазначили, що їх організації продовжують підтримувати гуманітарний рух. Серед найбільш розповсюджених способів допомоги – фінансова підтримка (76%), волонтерський рух серед співробітників компаній (75%), надання необхідних товарів (44%), надання послуг (41%), надання медикаментів (24%), надання засобів захисту (17%).

Бізнес продовжує підтримувати українські підрозділи територіальної оборони та збройні сили: 71% компаній-членів зазначили, що частина їх співробітників долучилася до підрозділів територіальної оборони, 35% компаній-членів надають продукти та медикаменти, інші 34% – фінансову допомогу, 22% – послуги та засоби захисту.

Представників бізнес-спільноти попросили вказати найбільші виклики з якими стикаються їх організації після 50 днів війни. Безпека та захист співробітників (79%), логістика та транспорт (50%), відсутність клієнтів та замовлень (36%) були визначені представниками бізнесу як ТОП-3 найбільші виклики. Серед інших – експортно-імпортні операції (26%), релокація (14%), та пошкоджені активи та майно (10%).

Найскладнішим питанням опитування було питання безпеки та захищеності працівників. 76% респондентів зазначили, що всі співробітники їх компаній у безпеці. На жаль, були й болісні цифри: у 14% компаній були випадки отримання поранень співробітниками та у 7% компаній були випадки смерті співробітників.

87% компаній-членів Палати готові брати активну участь у відбудові економіки України після війни.

85% представників бізнес-спільноти підтримують твердження про те, що компанії, які дотримуються бізнес-етики та принципів ESG, не повинні працювати у кривавому режимі в росії, яка продовжує здійснювати геноцид та військові злочини по всій Україні.

«Після більш ніж 50 днів війни, 41% компаній-членів Палати повністю функціонує, 50% компаній продовжують частково працювати в Україні. Продовжувати вести діяльність в Україні означає продовжувати підтримувати економіку. 87% компаній-членів Палати готові брати активну участь у відбудові економіки України після війни. У нас багато роботи попереду для процвітання України, і ми бачимо, як відважні українці ведуть її до перемоги», – прокоментував Андрій Гундер, Президент Американської торговельної палати в Україні.

Детальні результати дослідження.

Довідка про Американську торговельну палату в Україні:

Американська торговельна палата в Україні (Палата) є найвпливовішою міжнародною бізнес-асоціацією, яка служить компаніям-членам в Україні з 1992 року, представляючи американські, міжнародні та українські компанії, які інвестували понад 50 млрд доларів в Україну та залишаються вірними країні й зараз, під час війни. Більше інформації можна знайти за посиланням https://chamber.ua/ та на сторінці #StandWithUkraine з щоденними оновленнями щодо того, як можна допомогти Україні та українцям у ці скрутні часи https://chamber.ua/news/standwithukraine/

Офіційні постачальники послуг