Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Підсумки діяльності Intesa Sanpaolo за 2022 рік – основні моменти

Підсумки діяльності Intesa Sanpaolo за 2022 рік – основні моменти

Результати за весь 2022 рік є найкращими за всю історію Intesa Sanpaolo водночас варто відзначити четвертий квартал, який став найкращим кварталом за всю історію доходів – зростання на 13% порівняно з попереднім роком – із значним прискоренням чистого відсоткового доходу.

Intesa Sanpaolo, незважаючи на складне макроекономічне середовище, перевиконала свій  зобов’язання за бізнес-планом на 2022 рік, досягнувши чистого прибутку в розмірі 5,5 мільярдів євро (без урахування зниження ризиків у росії).

Винагорода акціонерів залишається пріоритетом для Intesa Sanpaolo. Банк розподілить 3 мільярди євро грошових дивідендів за 2022 рік, дотримуючись свого зобов’язання щодо коефіцієнта виплат у 70%. Також банк розпочне другий транш викупу акцій на 1,7 мільярда євро, довівши загальний розподіл додаткового капіталу до 3,4 мільярда євро.

Intesa Sanpaolo, лідер в галузі управління активами, захисту та консультування, має у своєму розпорядженні фінансові активи клієнтів на суму понад 1,2 трлн євро, які забезпечують його механізм управління капіталом  та стимулюють зростання чистого процентного доходу; упродовж четвертого кварталу фінансові активи клієнтів зросли на 26 мільярдів євро.

Переваги для всіх зацікавлених сторін від високих операційних показників, досягнутих у 2022 році:

  • Акціонери : 3 мільярди євро грошових дивідендів.
  • Співробітники : одноразова  допомога у розмірі 77 мільйонів євро працівникам Intesa Sanpaolo для пом’якшення впливу від інфляції.
  • Державний сектор: 3,2 мільярда євро податків.
  • Домогосподарства та підприємства: 81,4 мільярда євро середньо-/довгострокових нових кредитів, з яких 58,4 мільярда євро в Італії.

Усі промислові ініціативи бізнес-плану розпочато, і багато з них – приблизно 70% – достроково.

Включно з запуском у 2023 році Isybank, цифрового банку Intesa Sanpaolo, призначеного для обслуговування майже 4 мільйонів поточних клієнтів, які вирішили не користуватися відділеннями.

Intesa Sanpaolo є банком з нульовим ризиком щодо росії, зі зменшенням ризику майже на 70% (-2,5 млрд євро) лише у другому півріччі, що становить менше ніж 0,3% кредитів Групи клієнтам.

Ми входимо до кращих банків Європи за розміром і коефіцієнтом непрацюючих кредитів, у тому числі завдяки скороченню обсягів проблемних кредитів (Gross) на 4,6 млрд євро в 2022 році.

З огляду на 2025 рік, останній рік виконання бізнес-плану, Intesa Sanpaolo прогнозує комфортне перевищення цільового чистого прибутку в 6,5 мільярдів євро завдяки сталості своєї бізнес-моделі.

Нижче наведено основні результати, досягнуті у 2022 році:

  • Чистий прибуток 4,4 млрд євро; 5,5 млрд євро без урахування зменшення ризиків у росії
  • Позиція капіталу значно зміцнилася у четвертому кварталі (+110 б.п. у порівнянні з третім кварталом) з повністю поетапним запровадженням коефіцієнта загального капіталу до 13,5%, який залишиться на рівні ~ 13% протягом 2023 року, з огляду на стримуючі чинники регулювання.
  • Досягнуто найкращі показники за рік по операційному доходу, операційній маржі та валовому доходу.
  • Чистий відсотковий дохід збільшується із зростанням на 20% у річному обчисленні та сильним прискоренням у четвертому кварталі (+28,4% у порівнянні з третім кварталом).
  • Один із кращих банків Європи за розміром та коефіцієнтом прострочених кредитів; найнижчий приріст прострочених кредитів у 2022 р.
  • Низька структурна вартість ризику завдяки статусу Zero-NPL Bank

Щоб отримати додаткову інформацію про фінансові дані, перспективи та основні промислові ініціативи бізнес-плану Intesa Sanpaolo на 2022–2025 рр., зверніться до розділу «Зв’язки з інвесторами».

Офіційні постачальники послуг