Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Новий закон для прискорення промислової реконструкції в Україні

28 травня 2024 року набере чинності Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення порядку зміни цільового призначення земельних ділянок для залучення інвестицій з метою швидкої відбудови України” № 3563- IX (“Закон”).

Закон покращує умови для відбудови промислових об’єктів, знищених або пошкоджених внаслідок військової агресії Російської федерації.

Зокрема, Закон:

  • спрощує порядок зміни цільового призначення земельних ділянок поза населеними пунктами, щодо яких відсутня містобудівна документація, для розміщення на них промислових та енергетичних об’єктів. Під час дії воєнного стану та протягом п’яти років з моменту його припинення зміна цільового призначення таких ділянок допускатиметься на підставі мотивованого висновку місцевого органу містобудування та архітектури;
  • розширює під час дії воєнного стану та протягом шести місяців з моменту його припинення перелік джерел фінансування розроблення детальних планів територій для розміщення об’єктів енергетики;
  • скасовує необхідність отримання рішення Міністерства Відновлення для розміщення нових та розширення існуючих мультимодальних терміналів, виробничо-перевантажувальних комплексів та річкових портів (терміналів).

Ми впевнені, що прийняття Закону пришвидшить реалізацію інвестиційних проектів, спрямованих на відбудову України.

Офіційні постачальники послуг