Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Київ стоїть, Україна стоїть, і бізнес стоїть, об’єднаний з Україною

Київ стоїть, Україна стоїть, і бізнес стоїть, об’єднаний з Україною

Звернення Американської торговельної палати в Україні

П’ятниця, 24 лютого 2023 року 

Минув рік відтоді як ми прокинулися в Києві під потужні звуки російських бомб. Рік потому, росія продовжує вбивати невинних мирних жителів, руйнуючи житлові будинки, лікарні та електростанції постійним шквалом ракетних обстрілів. У 19% компаній-членів Палати були випадки смерті співробітників; 31% відзначили, що заводи та потужності їх компаній були пошкоджені. Російська війна змусила мільйони людей залишити свої домівки. Масштаби травми важко осягнути, збитки обчислюються мільярдами доларів.

Ціна свободи завжди висока. День за днем відважні українці знаходять в собі сили продовжувати боротьбу на полі бою, невтомно працюють у сфері бізнесу та живуть між повітряними тривогами.

Київ стоїть, Україна стоїть, і бізнес стоїть, об’єднаний з Україною. Український народ надихає весь світ. Компанії, що наразі працюють в Україні, є справжніми героями бізнесу – сміливими, згуртованими та стійкими. Всупереч війні, 70%компаній-членів Палати повністю функціонують. Компанії-члени Палати вірять в Україну, підтримують гуманітарний рух та економіку. Вони платять податки, створюють робочі місця, та надають необхідні, сучасні послуги, що підтримують людей у воєнній Україні. Ми вдячні всім дивовижним лідерам та співробітникам наших компаній за всю підтримку, яку вони надають Україні та людям під час війни.

Ми вдячні Президенту України Володимиру Зеленському, який залишився в Україні, прийняв цей екзистенційний бій та своїм лідерством об’єднав усіх українців та весь світ. Ми відзначаємо всі зусилля Уряду України, який постійно готовий допомагати та забезпечувати негайне реагування на воєнні виклики спільно з бізнес-спільнотою.

Ми вдячні за безпрецедентну та непохитну дипломатичну, економічну та військову підтримку з боку Уряду США та західних партнерів. Як зазначив Президент США Джо Байден 1 липня 2022 року в своєму листі до Американської торговельної палати в Україні з нагоди 30-річчя Палати: «Відносини між Сполученими Штатами та Україною міцніші, ніж будь-коли, і проходять небачені до цього випробування. Наполегливість ваших працівників, компаній-членів Палати, співробітників та їх сімей справді надихають нашу націю та весь світ. Дякую вам за все, що ви зробили, і за все, що ви будете робити надалі».

Палата вдячна тим компаніям, які вже припинили вести бізнес в росії, а також компаніям-членам, які мають сильну позицію та доносять її до своїх штаб-квартир. Ми всі маємо робити правильні речі, залишатися на правильному боці історії. Для прозорого та етичного бізнесу немає майбутнього в росії.

Україна відкрита для бізнесу. Розпочинається найбільша відбудова з часів Другої світової війни, а інтеграція України до Європейського Союзу вже у розпалі. Ми закликаємо міжнародні компанії надати Україні пріоритет у їх бізнес-планах та готуватися бути частиною масштабної відбудови, адже роль приватного сектору в післявоєнному відновленні України буде величезною.

Американська торговельна палата в Україні вірить, що цей рік стане переможним для України. 92% компаній-членів Палати вважають, що Україна переможе в війні; 77% вірять, що війна закінчиться у 2023 році. Ми будемо продовжувати служити, підтримувати та доносити об’єднаний голос американського та міжнародного бізнесу в Україні, формуючи потужне законодавче середовище, що сприятиме економічній трансформації України.

Слава Україні!

Офіційні постачальники послуг