Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Коронавірус (COVID-19): в Україні обмежено перетин кордону

Обмеження щодо перетину кордону

У зв'язку зі спалахом COVID-19, до 24 квітня 2020 року Кабінет Міністрів України (надалі - "КМУ") запровадив тимчасові обмеження щодо перетину державного кордону, зокрема:

  • закрито пункти пропуску через державний кордон для міжнародного пасажирського залізничного, повітряного, автобусного сполучення (з винятками);
  • заборонено в'їжджати в Україну іноземцям та особам без громадянства (крім осіб, які мають право на постійне/тимчасове проживання в Україні, працівників дипломатичних представництв та консульств, акредитованих в Україні, водіїв вантажних транспортних засобів тощо);
  • прийняття та відправлення  пасажирських літаків дозволено лише "Міжнародному аеропорту "Бориспіль" та "Міжнародному аеропорту "Львів" імені Данила Галицького" (що є резервним);
  • заборонено прийняття та відправлення пасажирських літаків, що перевозять туристів.

За даними МЗС, право на виїзд іноземців за межі України не обмежено.  У разі потреби у виїзді за кордон це можна зробити через працюючі пункти пропуску через державний кордон для автомобільного сполучення.

Примусова обсервація

Щодо осіб, які в'їжджають до України, встановлена примусова обсервація на 14 днів у спеціалізованих закладах, які визначаються Київською міською та обласними державними адміністраціями.  Виключення зроблено для працівників дипломатичних представництв та консульств, водіїв вантажних транспортних засобів, членів екіпажів та деяких інших осіб, якщо немає підстав вважати, що вони контактували з хворим на COVID-19.

Працевлаштування іноземців

Згідно з Законом України № 540-IX від 30 березня 2020 року, на період здійснення заходів щодо запобігання поширенню COVID-19, КМУ надано право тимчасово призупиняти видачу дозволів на застосування праці іноземців, в тому числі в окремих областях чи для здійснення окремих видів діяльності.

Інформаційні ресурси

Довідковий центр щодо коронавірусу надає доступ до інформаційних ресурсів, повідомлень про законодавчі зміни в різних країнах, а також до контактних осіб в наших офісах, які можуть відповісти на додаткові питання.

Довідник, що містить відповіді на найпоширеніші питання роботодавців у зв'язку з пандемією COVID-19.  Інформація надана по 42 країнам, серед яких є і Україна.

Офіційні постачальники послуг