Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

INTEGRITES захистила інтереси німецького виробника обладнання у спорі з ДП «НАЕК «Енергоатом»

Команда практики вирішення судових спорів INTEGRITES допомогла німецькому виробникові обладнання довести право на стягнення з одного з найбільших в Україні енергогенеруючих державних підприємств, «НАЕК «Енергоатом», втрат, які були завдані тривалим непогашенням боргу з боку ДП.

Німецький виробник ще у 2000-х роках звернувся до виконавчої служби з метою стягнути з ДП «НАЕК «Енергоатом» заборгованість у сумі 6 млн грн за поставку спеціального обладнання для ДСП «Чорнобильська АЕС». У 2007 році державний виконавець закрив виконавче провадження, причина – нібито виконання боржником своїх зобов’язань. Втім, це не відповідало дійсності, оскільки на підставі підроблених документів кошти були передані третій особі, а не клієнту INTEGRITES.

Незважаючи на те, що з моменту закриття виконавчого провадження минуло 14 років, INTEGRITES домоглася поновлення Верховним Судом строку на оскарження постанови державного виконавця про закриття провадження. Адвокати INTEGRITES також довели, що клієнт не міг оскаржити постанову виконавця раніше, ніж у 2020 році, через відсутність доказів та можливості їх зібрати самостійно.

Крім того, незважаючи на значне прострочення виплати боргу і закрите виконавче провадження, німецькій стороні вдалося довести в суді наявність заборгованості з боку ДП «НАЕК «Енергоатом» та отримати стягнення інфляційних втрат, а також 3% річних від простроченої суми заборгованості. Сума до стягнення на додачу до основного боргу становить 6 млн грн.

До складу команди INTEGRITES, що працювала над проектом, увійшли партнер і керівник практики вирішення судових спорів Олександр Оніщенко, старший юрист Антон Каганець та молодший юрист Володимир Палійчук.

Офіційні постачальники послуг