Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

INTEGRITES – pro bono партнер серії віртуальних конференцій Відбудова України

Ініціатором та співорганізатором виступив Інститут доступного житла (США) спільно з Програмою з вивчення сучасної України імені Темертея Українського наукового інституту Гарвардського університету.

Під час трьох онлайн-панелей, які відбулися 8, 15 та 22 червня 2022 року, українські та іноземні експерти з питань забезпечення житлом, містобудування, фінансів та повоєнного відновлення обмінювалися ідеями щодо відбудови житла в Україні. Керуючий партнер INTEGRITES Олексій Фелів та партнер Олег Загнітко виступили модераторами, відповідно, першої та другої сесій.

Учасниками панельних дискусій стали представники уряду та місцевої української влади, міжнародних фінансових установ, публічного та консалтингового секторів, галузі розвитку та будівництва, наукової спільноти.

Вони наголосили на важливості оперативного та виваженого підходу до житлової кризи, спричиненої жорстокою війною росії в Україні. Учасники також наголосили на ключових принципах відновлення житлового фонду та залучення інвестицій у український будівельний сектор – сталості та доступності житла для всіх жертв війни. Йшлося також про роль фінансових інституцій розвитку, європейської та світової спільноти у повоєнному відновленні житлового фонду в Україні, метою якого є усунути масштабні наслідки руйнувань та власне забезпечити громадян житлом.

Серед інших важливих висновків: Україні варто врахувати найкращий міжнародний досвід і моделі забезпечення доступним житлом, які вдало впроваджуються в інших країнах, а також зберігати баланс на користь права власності на житло для українців у порівнянні з його орендою.

Олексій Фелів, керуючий партнер, голова практики нерухомості INTEGRITES: «Ми раді долучитися до напрацювання плану відбудови України після масштабних руйнувань, завданих росією. Поза сумнівом, Україна обере свою модель відбудови та успішно її здійснить, заручившись підтримкою іноземних партнерів та міжнародним досвідом. Ми вдячні Інституту доступного житла за партнерство та вчасне просування українського питання на світовій арені. У свою чергу, INTEGRITES продовжує сприяти діалогу щодо відбудови між державним та приватним сектором з України та інших країн».

Олег Загнітко, партнер практики банківського та фінансового права INTEGRITES: «Кожен з нас, українців, відчув жах втрати свого середовища у війні. Загубити спільноту, родинні зв’язки та особистий простір може бути небезпечнішим за руйнацію будівель. Під час цих обговорень ми аналізуємо реставрацію соціального капіталу шляхом створення робочих місць, розчищення руїн, планування та будівництва сіл та міст; фінансування тут грає не останню роль. Наша задача – забезпечити невідкладні дії з відбудови житлового фонду. Ці дії точно матимуть ґанджі, але вони будуть мати результат, якщо зважатимуть на досвід повоєнної відбудови інших країн».

Девід Сміт, засновник та виконавчий директор Інституту доступного житла: «Безглузде руйнування житла українців стає причиною наймасштабнішої із житлових криз, свідком яких я був у своєму житті. Аби Україна відновилася, знадобляться спільні зусилля багатьох країн, складна програма відбудови та великі інвестиції. Для нас було честю вітати на конференціях експертів, українських та світових. Вони запропонували багато перевірених і конструктивних рекомендацій щодо того, як варто діяти у короткостроковій, середньостроковій та довгостроковій перспективах. Настав час планувати відновлення України, і ми в ІДЖ готові з тим допомогти».

Інформація про спікерів та їхні презентації доступні за посиланням.

Відеозаписи панельних дискусій двома мовами можна переглянути:

Панель 1 Англійською Українською

Панель 2 Англійською Українською

Панель 3 Англійською Українською

Офіційні постачальники послуг