Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Американська торговельна палата закликає народних депутатів включити телеком-проекти до переліку інвестиційних проектів для державної підтримки

Американська торговельна палата закликає народних депутатів включити телеком-проекти до переліку інвестиційних проектів для державної підтримки

Американська торговельна палата в Україні закликає народних депутатів підтримати включення проектів у сфері телекомунікацій до переліку інвестиційних проектів, які можуть претендувати на державну підтримку, під час процедури повторного другого читання проекту Закону №3760 «Про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями» (проект Закону) від 01.07.2020 року.

Проект Закону було розроблено з метою стимулювання залучення в економіку України стратегічних інвестицій, підвищення інвестиційної привабливості  України, а також зростання конкурентоспроможності економіки України через запровадження державної підтримки масштабних інвестиційних проектів.

Мобільні оператори, як і телекомунікаційна галузь загалом, є одними із найбільших інвесторів в економіку України. За останні 5,5 років загальні інвестиції трійки мобільних операторів в розвиток мережі склали 63,6 млрд гривень. Це дало змогу вдвічі швидше, ніж в Європі, запровадити технології 3G та 4G та лише за 3 роки покрити технологією 4G 86% населення України. Не зважаючи на значні інвестиції операторів телекомунікацій, Україна через пізній запуск технології 4G досі залишається серед країн з найменшим покриттям швидкісним мобільним інтернетом у регіоні. Покриття 4G становить 85%, що є меншим порівняно із Угорщиною (91,4%); доступ до фіксованого інтернету становить 46%, що нижче за середній рівень серед країн-членів ЄС, а значна кількість шкіл залишаються не підключеними до інтернету.

Редакція проекту Закону, яка виносилася на розгляд Верховної Ради України як до першого, так і до другого читання, виключала телеком-проекти з переліку інвестиційних проектів, які можуть претендувати на державну підтримку.

Американська торговельна палата в Україні закликає народних депутатів включити телеком-проекти до переліку проектів, які можуть претендувати на державну підтримку, відповідно до проекту Закону. Це створить сприятливі умови для розвитку галузі телекомунікацій та стимули, аби розпочати перезавантаження економіки держави.

Читайте також

Офіційні постачальники послуг