Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Американська торговельна палата в Україні заснувала окремий Комітет для сприяння сталому розвитку країни

Американська торговельна палата в Україні заснувала окремий Комітет для сприяння сталому розвитку країни

Американська торговельна палата в Україні (Палата) заснувала Комітет з питань сталого розвитку задля імплементації в законодавство принципів сталого розвитку та сприяння виконанню глобальних зобов’язань України та бізнесу на національному рівні.

Комітет слугуватиме платформою для взаємодії бізнесу з урядовими та неурядовими організаціями в трьох ключових напрямах – захист природних ресурсів, турбота про людей, та підтримка громад.

З нагоди заснування Комітету з питань сталого розвитку Андрій Гундер, Президент Американської торговельної палати в Україні, прокоментував: «Ми пишаємося запуском нового Комітету, що зосередиться на питаннях сталого розвитку. Компанії-члени Палати є чудовими прикладами відповідального ведення бізнесу в усьому світі, і вони готові допомагати Україні впроваджувати найкращі міжнародні практики. Розуміючи важливість сталого розвитку сьогодні, вже завтра ми зможемо жити в кращому майбутньому, якого прагнемо для всіх».

Марек Томалак, Генеральний директор PepsiСo в Україні, член Ради директорів Американської торговельної палати в Україні, відповідальний за Комітет з питань сталого розвитку прокоментував: «У XXI столітті сталий розвиток подібний до "ліцензії", яка надає бізнесу право працювати на ринку. Споживачі, органи влади та працівники оцінюватимуть компанії за тим, наскільки добре вони виконують "ліцензійні" умови. Як Генеральний директор PepsiCo в Україні, я відчуваю персональну відповідальність за те, щоб зробити цю країну більш сильною з точки зору сталого розвитку. Певною мірою, це не лише наш обов’язок як бізнесу. Це наш обов’язок як людей, які живуть у цій країні, виховують тут дітей, дихають її повітрям та насолоджуються водою Дніпра. Хочу подякувати керівникам інших компаній, які долучилися до Комітету, а саме: Carlsberg Ukraine, Roche Ukraine, AB InBev Efes Ukraine, Danone Ukraine, METRO Cash & Carry Ukraine, Nestle Ukraine, BASF Ukraine, L'Oreal Ukraine, Procter & Gamble Ukraine за бажання бути частиною цих змін».

Діяльність Комітету буде зосереджена на трьох основних пріоритетах.

В межах напряму «захист природних ресурсів», Комітет сприятиме запровадженню системи поводження з відходами на європейських принципах "ієрархії відходів" та  розширеної відповідальності виробників. Не менш важливими є робота над вдосконаленням  регулювання стічних вод та забезпечення збалансованого та послідовного підходу при запровадженні нових екологічних норм. Останнє включає в себе також ефективне реформування державної системи екологічного контролю.

Турбота про людей з боку бізнесу забезпечуватиметься роботою над зменшенням неінфекційних захворювань. Першочергово це стосуватиметься впровадження профілактичних заходів  (промоція здорового способу життя, здорового харчування та відповідального споживання алкоголю), а також інформаційних кампаній з підвищення обізнаності населення для забезпечення ранньої діагностики та лікування таких захворювань. У довгостроковій перспективі метою Комітету є підтримка стійкої системи охорони здоров'я та здорового суспільства. Не менш важливою у цьому напрямку є робота щодо забезпечення різноманітних та інклюзивних робочих місць та просування жіночого лідерства в Україні.

Підтримка громад та партнерів також є одним із пріоритетів, тому Комітет планує організовувати регіональні виїзні засідання для налагодження співпраці з органами місцевої влади.

Компанії-члени Палати, які вже стали почесними членами та засновниками Комітету з питань сталого розвитку, готові доносити голос бізнесу відповідно до пріоритетів Комітету. Це такі компанії як AB InBev Efes Ukraine, BASF Ukraine, Carlsberg Ukraine, Danone Ukraine, L'Oreal Ukraine, METRO Cash & Carry Ukraine, Nestle Ukraine, PepsiCo Ukraine, Procter & Gamble Ukraine, та Roche Ukraine.

Компанії-члени Палати мають величезний досвід та ідеї, накопичені роками, і вони готові ними ділитися. Американська торговельна палата в Україні буде рада бачити більше компаній серед членів Комітету та доносити їх голос, сприяючи сталому розвитку бізнесу та економіки України. Це честь для Палати розвивати даний напрям.

Контактна особа

Ольга Туркевич, Молодший менеджер із зв'язків з громадськістю та пресою - oturkevych@chamber.ua

Офіційні постачальники послуг