Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Американська торговельна палата в Україні закликає до прозорого та неупередженого проведення торговельних розслідувань

Американська торговельна палата в Україні закликає до прозорого та неупередженого проведення торговельних розслідувань

Бізнес-спільнота, об'єднана Американською торговельною палатою в Україні (Палата), закликає членів Міжвідомчої комісії з питань міжнародної торгівлі (Комісія) до неупередженого та справедливого розгляду розслідування відповідно до рішення №СП-458/2020/4411-03 від 24 липня 2020 року «Про порушення та проведення спеціального розслідування щодо імпорту в Україну проводів незалежно від країни походження та експорту».  Об’єктом розслідування є проводи ізольовані, кабелі та інші ізольовані електричні провідники без з’єднувальних деталей; кабелі волоконно-оптичнi, складені з волокон з індивідуальними оболонками.

Зазначене розслідування зачіпає інтереси дуже значного кола суб’єктів господарювання, а потенційне застосування попередніх чи остаточних заходів може мати негативний вплив на окремі сфери економіки. Зокрема, запровадження додаткових мит, за підрахунками компаній-членів Палати,  негативно відобразиться на інвестиційній спроможності мобільних операторів, у тому числі сповільнить проникнення новітніх технологій (зокрема 4G) у сільській місцевості, оскільки замість інвестицій в інфраструктуру мобільні оператори будуть змушені залучати додаткові кошти для сплати додаткових мит. Впливу також зазнає енергетична галузь, адже вартість силових кабелів, що використовуються в електроенергетиці, є однією із складових тарифу на надання послуг з енергопостачання.

Враховуючи, що можливе запровадження передбачених законодавством спеціальних заходів матиме вплив на декілька галузей економіки, Американська торговельна палата в Україні закликає забезпечити максимально прозорий, якісний та неупереджений розгляд наданих учасниками розслідування аргументів.

Офіційні постачальники послуг