Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Митна політика та сприяння торгівлі

Кабінет Міністрів України прийняв зміни до постанови №1092 про надання авторизацій

Кабінет Міністрів України прийняв зміни до постанови №1092 про надання авторизацій

22 вересня 2023 року Кабінет Міністрів України прийняв зміни до постанови №1092 «Деякі питання реалізації положень Митного кодексу України щодо надання авторизацій», що розроблені для спрощення та прискорення отримання авторизацій на митні спрощення.

Зміни спрямовані на запровадження додаткової моделі оцінки показників фінансового стану підприємств, яка дасть можливість більшій кількості  підприємств отримати авторизації на загальні гарантії з пониженням рівня покриття до 50%, 30% та звільнення від гарантії. Також прийняті зміни врегульовують низку технічних питань та вдосконалюють процес надання авторизацій на митні спрощення, у тому числі транзитні спрощення в рамках Конвенції про процедуру спільного транзиту та в рамках Нової комп’ютеризованої транзитної системи (NCTS).

Експерти компаній-членів Американської торговельної палати в Україні виступали за імплементацію відповідних змін до постанови та підтримують подальше вдосконалення та гармонізацію митного законодавства України з кращими міжнародними практиками та вважають, що запроваджені зміни збільшать кількість підприємств, які прагнуть отримати статус авторизованого економічного оператора (АЕО), що допоможе прискорити проходження митних процедур.

Ми хочемо подякувати співголовам Комітету Палати з питань митної політики Віті Мірошниченко, PwC, і Антону Мельнику, EY, та всім експертам компаній-членів Палати, які брали активну участь в процесі адвокації, за їх внесок.

Офіційні постачальники послуг