Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Бізнес-спільнота висловлює вдячність Уряду України за вжиті дії щодо підтримки експорту аграрної продукції

Бізнес-спільнота висловлює вдячність Уряду України за вжиті дії щодо підтримки експорту аграрної продукції

Американська торговельна палата вдячна Уряду України за всі зусилля та підтримку, спрямовану на забезпечення постійного та безперебійного експорту українського зерна та іншої сільськогосподарської продукції на світові ринки.

А саме, бізнес-спільнота високо цінує регулярний діалог та інформування щодо актуальних питань експорту, а також численні переговорні раунди, які були проведені Міністерством аграрної політики та продовольства, Міністерством економіки, Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України з Європейською Комісією та національними міністрами сусідніх держав-членів Європейського Союзу (ЄС) щодо:

  • питання імпорту та транзиту української сільськогосподарської продукції до ЄС у рамках платформи «Європейські шляхи солідарності»;
  • спрощено процедури митного контролю вантажів із сільськогосподарською продукцією, що переміщуються через західні переходи.
  • подальше розширення проекту “Є-черга” для автомобільного транспорту.

Крім того, бізне-спільнота підтримує та вітає зусилля Української сторони у відстоюванні необхідності продовжити ще на один рік призупинення імпортних мит, квот і заходів торгового захисту щодо українського експорту до ЄС  – відомого як автономні торговельні заходи (АТЗ). Дане важливе досягнення відображено у відповідній пропозиції Європейської Комісії та очікується що буде підтримано депутатами Європейського Парламенту під час пленарної сесії 8-11 травня 2023 року та схвалено Радою ЄС.

Окремо хотіли б висловити подяку за щоденну безпрецедентну підтримку представників Міністерства аграрної політики та продовольства і Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України з метою відновлення стабільної та своєчасної роботи Чорноморської зернової ініціативи, а також її подальшого можливого розширення.

Офіційні постачальники послуг