Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Україна має всі шанси стати стратегічним партнером ЄС у сфері водневої енергетики

Україна має всі шанси стати стратегічним партнером ЄС у сфері водневої енергетики

Про це повідомили керуючий партнер GOLAW Валентин Гвоздій та старший партнер GOLAW Сергій Оберкович під час весняної конференції провідної енергетичної асоціації АЕEС, що пройшла в Берліні.

Захід зібрав юридичних експертів енергетичної галузі, які обговорили питання поточного розвитку індустрії водню, можливості та проблемні питання реформування енергетичного законодавства, а також євроінтеграцію енергетичної системи України.

Валентин Гвоздій зазначив, що минулий рік став знаковим для енергетичної системи України, адже  електромережі України та Молдови було успішно синхронізовано з Європейською енергетичною мережею операторів систем передачі (ENTSO-E).

Переваги для України очевидні — синхронізація дозволить Україні безперебійно експортувати електроенергію до Європи, отримувати кращі інвестиційні можливості та стимулювати розвиток у європейському енергетичному просторі відповідно до правил і стандартів, зрозумілих інвесторам.

Сергій Оберкович відмітив, що створення потужної водневої промисловості також є принциповим пріоритетом для нашої держави. Україна визначена одним з ключових партнерів Європейського альянсу з участі у виробництві та експорті водню, враховуючи природні ресурси, взаємопов’язану інфраструктуру та рівень технологічного розвитку.

Саме тому головною метою нашої держави після закінчення війни стане відбудова, що буде базуватися на використанні потенціалу відновлюваної енергетики, вуглецево-нейтральній генерації, а також побудові та впровадженні розумних енергосистем з метою децентралізації та забезпечення стабільності функціонування.


Нагадаємо, що GOLAW є однією з провідних юридичних фірм, що на практиці реалізовує ефективну підтримку масштабних проектів у сфері «зеленої» енергетики найвищого рівня складності.

Юристи фірми успішно супроводжують транзакції у сфері енергетики з фокусом на відновлювані джерела, залучення проектного фінансування від провідних експортно-кредитних агентств та міжнародних фінансових інституцій.

Клієнтами фірми є міжнародні компанії, інвестори та девелопери, що реалізують проекти у сфері сонячної, вітроенергетики та біомаси.

Офіційні постачальники послуг