Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Освіта

Практичний семінар «Як налагодити ефективну комунікацію з місцевими органами влади: практика РБО»

Дата:
27 Січня 2022
Час:
14:00 - 16:00
Місце:
Онлайн
Практичний семінар «Як налагодити ефективну комунікацію з місцевими органами влади: практика РБО»

У зв'язку із впровадженням реформи децентралізації відбулось розширення функціоналу органів місцевого самоврядування. Відповідно органам на місцях передано більший обсяг бюджетів та повноважень, зокрема, в частині дозвільної функції та землевідведення. Так, скарги на органи місцевого самоврядування, отримані Радою бізнес-омбудсмена від підприємців, входять ТОП 5 найпоширеніших звернень та є нетиповими. На вебінарі ми говорили про те, як ефективно співпрацювати з органами місцевого самоврядування, в тому числі за посередництва Ради бізнес-омбудсмена.

Під час заходу ми обговорили наступні теми:

  • Повноваження РБО та критерії відповідності скарг. Системні звіти та рекомендації
  • Типологія скарг на органи місцевого самоврядування та особливості їх опрацювання
  • Case study. Приклади успішно врегульованих скарг
  • Співпраця Ради з Київською міською державною адміністрацією. Приклади скарг
  • Шляхи покращення взаємодії бізнесу з органами місцевого самоврядування

Доповідачі:

Олена Куцай, інспекторка Ради бізнес-омбудсмена. Олена є експертом у комплексних питаннях нерухомості/будівництва, енергетики, природних ресурсів та співпраці з державними регуляторами. До Ради бізнес-омбудсмена Олена працювала в енергетичному проєкті корпорації Chevron та декількох проєктах міжнародної групи Scorpio Real Estate та FMG Property Group. Олена є магістром права Східноєвропейського Національного Університету та магістром публічного адміністрування Українського Католицького Університету. Олена є випускницею Leadership Academy for Development Стенфордського університету. Є співавтором двох системних звітів Ради та регулярним спікером на різних публічних майданчиках.

Олена Чорна, інспекторка Ради бізнес-омбудсмена. Олена має понад 7 років досвіду у наданні консультацій мультинаціональним та локальним компаніям у сфері трудового та корпоративного права. Вона приєдналася до команди Ради бізнес-омбудсмена з консалтингової компанії PwC, де працювала понад 5 років. Окрім того, Олена працювала в міжнародній аутсорсинговій компанії TMF Group. Брала участь у різноманітних проєктах, що стосуються реструктуризації корпоративного боргу, створення компаній та обрання оптимальної бізнес-моделі, включаючи консультування щодо складних моделей корпоративного управління, процедур у сфері трудового права та ліквідаційних процедур. Олена є сертифікованим адвокатом. Закінчила факультет правничих наук Національного університету «Києво-Могилянська академія», де отримала ступінь спеціаліста права, та здобула диплом магістра права на юридичному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Партнери

Офіційні постачальники послуг