Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Заява щодо необхідності прийняття проекту Порядку перевірки, взяття проб води та проведення їх аналізу в портах

Заява щодо необхідності прийняття проекту Порядку перевірки, взяття проб води та проведення їх аналізу в портах

Експерти компаній-членів Американської торгівельної палати в Україні (далі – Палата) послідовно долучалися до обговорення тексту проекту Порядку перевірки, взяття проб води та проведення їх аналізу та наголошують на необхідності якнайшвидшого його затвердження відповідною постановою КМУ.

Нагадаємо, що Уряд своєю постановою №367 у березні 2019 року заборонив проведення перевірки суден, допоки не буде розроблено документ, який би регулював процедуру перевірки суден, взяття проб та проведення їх аналізу.

У рамках робочої групи при Державній регуляторній службі України з питань контролю за додержанням вимог природоохоронного законодавства та відшкодування збитків, заподіяних внаслідок забруднення із суден, кораблів та інших плавучих засобів територіальних і внутрішніх морських вод України було розроблено проект Порядку, який безпосередньо регламентуватиме процедуру відбору проб води з метою визначення властивостей води в місці забруднення та фонових показників акваторії порту. Очікується також, що цей документ допоможе у встановленні факту погіршення якості води та джерела забруднення.

Дякуємо колегам з Державної регуляторної служби України, Міністерства інфраструктури України, Міністерства екології та природних ресурсів України, Державної екологічної інспекції України, Адміністрації морських портів України та інших організацій за спільну роботу над цим важливим документом.

Американська торгівельна палата в України сподівається, що згаданий вище Порядок перевірки, взяття проб води та проведення їх аналізу буде прийнятий на наступному засіданні КМУ, що допоможе впорядкувати нормативно-правове поле у сфері екологічного контролю в портах.

Офіційні постачальники послуг