Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Заява Американської торговельної палати в Україні щодо угод про розподіл продукції (УРП) у нафтогазовому секторі

Заява Американської торговельної палати в Україні щодо угод про розподіл продукції (УРП) у нафтогазовому секторі

Американська торговельна палата в Україні вітає нещодавні ініціативи спрямовані на запровадження більш прозорих процесів для проведення аукціонів на нафтогазові ділянки. Важливо, що Україна докладає зусиль для досягнення процвітання сектору видобутку вуглеводнів і удосконалення фіскального та регуляторного режимів відповідно до найкращих світових практик.

Компанії-члени Американської торговельної палати в Україні стурбовані впровадженням механізму УРП одночасно із вже діючим режимом ліцензій/роялті. УРП не використовуються в жодній країні ЄС. Їхнє використання в Україні лише підкреслює нагальну потребу в реформах існуючого фіскального та регуляторного режимів в секторі розвідки та видобутку нафти і газу. Критерії, за якими розрізняються ділянки щодо яких застосовуються УРП чи інші механізми, є нечіткими. Поточний процес УРП має серйозні недоліки. Рівні, справедливі, стабільні та недискримінаційні умови для розвідки та видобутку нафти і газу є одними з ключових факторів для залучення в Україну великих міжнародних інвестицій.

Американська торговельна палата в Україні готова співпрацювати з Урядом і міжнародною спільнотою, аби запропонувати шляхи вирішення проблемних питань у поточному процесі УРП та створити умови, які б відродили інтерес до сектору та дозволили Україні досягти її цілей, зокрема щодо самозабезпечення газом.

Офіційні постачальники послуг