Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Заява: Впровадження Договору на надання послуг з організації перевезення вантажів залізничним транспортом потребує відтермінування до врегулювання суперечливих моментів

Заява: Впровадження Договору на надання послуг з організації перевезення вантажів залізничним транспортом потребує відтермінування до врегулювання суперечливих моментів

АТ «Укрзалізниця» планує впроваджувати новий Договір на надання послуг з організації перевезення вантажів залізницею (Договір) вже з 1 квітня 2020 року.

Експерти компаній-членів Американської торговельної палати в Україні (Палата) проаналізували новий Договір та висловлювали свої застереження щодо нерівних умов згаданого Договору. Більше того, бізнес наголошує на важливості безперебійної роботи зернової та металургійної галузей України, а запровадження непропрацьованих змін під час карантинних заходів може їй завадити. Так, введення Договору в дію є передчасним та призведе до зростання витрат на залізничні вантажні перевезення, що негативно вплине як на роботу вітчизняних виробників, так і на показники операційної роботи самої АТ «Укрзалізниця».

Питання щодо Договору є важливим для компаній-членів Палати, про що свідчать звернення Американської торговельної палати в Україні до АТ «Укрзалізниця», Наглядової ради АТ «Укрзалізниця», Міністерства інфраструктури України, Кабінету Міністрів України, зокрема, з проханням:

  • відтермінувати впровадження Договору до врегулювання суперечливих моментів;
  • доопрацювати новий Договір з виключенням нового розрахунку плати за використання вагонами АТ «Укрзалізниця» під вантажними операціями.

Американська торговельна палата в Україні сподівається на врахування позиції бізнес-спільноти та відтермінування впровадження Договору на надання послуг з організації перевезення вантажів залізничним транспортом до врегулювання суперечливих моментів.

Офіційні постачальники послуг