Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Заява щодо проекту Закону №8191. Американська торговельна палата в Україні закликає Парламент підтримати інвестиції у вітрові електростанції

Заява щодо проекту Закону №8191. Американська торговельна палата в Україні закликає Парламент підтримати інвестиції у вітрові електростанції

Палата постійно підтримує законодавчі та регуляторні ініціативи, які допоможуть залучити нові інвестиції в Україну. У зв’язку з цим, прийняття проекту Закону №8191 «Про внесення змін до деяких законів України щодо продовження строку введення в експлуатацію об’єктів відновлюваної енергетики за укладеними договорами купівлі-продажу електричної енергії за «зеленим» тарифом» (законопроект) має важливе значення для того, щоб нинішні інвестори мали можливість завершити будівництво відповідних проектів ВДЕ.

За інформацією компаній-членів Палати, до кінця 2022 року національні та іноземні інвестори планували побудувати та ввести в експлуатацію в Україні вітроелектростанції сукупною встановленою потужністю близько 800 МВт. Повномасштабна збройна агресія росії проти України завадила інвесторам закінчити відповідні проекти до кінця 2022 року.

Зауважимо, що через затримку розгляду законопроекту, на цьому етапі необхідно внести зміни, оскільки попередні договори купівлі-продажу електроенергії та технічні умови закінчилися у грудні 2022 року.

Американська торговельна палата в Україні закликає народних депутатів якнайшвидше розпочати розгляд законопроекту та прийняти його як Закон з урахуванням позиції бізнес-спільноти. Це дозволить бізнесу закінчити будівництво вітрових електростанцій і зміцнить енергетичну незалежність України.

Офіційні постачальники послуг