Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Заява: Американська торговельна палата в Україні просить не допустити відновлення морських екологічних інспекцій, повернення екологічного контролю суден та контролю ізольованого баласту

Заява: Американська торговельна палата в Україні просить не допустити відновлення морських екологічних інспекцій, повернення екологічного контролю суден та контролю ізольованого баласту

Експерти компаній-членів Американської торговельної палати в Україні (Палата) занепокоєні заявами щодо відновлення морських екологічних інспекцій — Державної Азовської морської екологічної інспекції та Державної екологічної інспекції Кримсько-Чорноморського округу.

Нагадаємо, що представники морської галузі за останні декілька років неодноразово піднімали питання щодо неправомірної перевірки суден та контролю ізольованого баласту представниками Держекоінспекції. За інформацією експертів компаній-членів Палати, такі перевірки перешкоджають повноцінному та своєчасному товарообігу та призводять до суттєвих економічних втрат.

У березні 2019 року, Постановою №367 Уряд заборонив проведення перевірки суден допоки не буде розроблено документ, який би регулював процедуру перевірки суден, взяття проб та проведення їх аналізу. Влітку 2019 року Уряд затвердив два порядки: Порядок взаємодії Адміністрації морських портів України та Держекоінспекції у разі виявлення забруднення судами в акваторії морського порту та Порядок перевірки суден, взяття проб води та проведення їх аналізу у портах, який чітко регламентує діяльність екологів під час відбору проб і проведення їх аналізу, як в акваторії, так і на судні.

Згадані Порядки є важливим кроком для налагодження ситуації в портах України під час здійснення перевірки суден, оскільки пропонують чіткий алгоритм дій кожної зі сторін та дозволять виключити можливі елементи зловживання.

Американська торговельна палата в Україні просить Кабінет Міністрів України та Офіс Президента України не допустити відновлення морських екологічних інспекцій, повернення екологічного контролю суден та контролю ізольованого баласту.

Офіційні постачальники послуг