Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Юристи arzinger виграли податковий спір на суму понад 263 млн грн щодо застосування курсових різниць та дисконтування кредиторської заборгованості

Юристи arzinger виграли податковий спір на суму понад 263 млн грн щодо застосування курсових різниць та дисконтування кредиторської заборгованості

Команда практики вирішення податкових спорів Arzinger успішно представила інтереси ТОВ «НУФАРМ УКРАЇНА» - міжнародної агрохімічної корпорації, одного з лідерів в сфері виробництва та продажу засобів захисту рослин, в процесі досудового та судового оскарження податкових повідомлень-рішень.

Юристам Arzinger вдалось ще на етапі досудового (адміністративного) оскарження переконати ДПС України у правильності застосування Клієнтом положень П(С)БО 21 «Вплив змін валютних курсів» та забезпечити скасування податкових донарахувань з податку на прибуток підприємств на суму понад 200 млн грн, що є унікальним явищем.

Надалі, завдяки розробленій та ефективно реалізованій стратегії захисту, вже суди підтримали доводи юристів Arzinger щодо відсутності у Клієнта обов’язку дисконтувати суму заборгованості за отриманими у нерезидентів кредитами та включити різницю між майбутньою та теперішньою вартістю заборгованості з урахуванням амортизації до складу доходів, а також нараховувати ПДВ на вартість безоплатних послуг, що нібито надавались регіональними представниками Клієнта дистриб’юторам. За результатами розгляду справи судами були скасовані податкові донарахування на понад 63 млн грн.

Проект супроводжувала команда юристів у складі адвоката, юриста Микити Ларіонова, молодшого юриста Ксенії Добрєвої та помічника адвоката Анастасії Присяжнюк. Загальне керівництво проектом здійснювала партнер, адвокат Катерина Гупало.

Офіційні постачальники послуг