Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Які зміни у сплаті санкцій за непрацевлаштування осіб з інвалідністю?

17 березня 2023 року набрав чинності Порядок надсилання розрахунку сум адміністративно-господарських санкцій[1] за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю.

Згідно з Порядком ПФУ[2] надсилає розрахунки сум адміністративно-господарських санкцій через електронні кабінети компаній на вебпорталі електронних послуг ПФУ протягом 5 календарних днів з дня їх одержання від Фонду[3].

Нагадаємо, що минулого року до Закону[4] було внесено зміни та скасовано необхідність подачі роботодавцями звітів за формою № 10-ПОІ до Фонду.

Відтепер Фонд в автоматизованому режимі визначатиме роботодавців, які не виконали у попередньому році нормативу робочих місць, та надсилатиме їм розрахунок сум санкцій відповідно до затвердженого Фондом та ПФУ Порядку.

При цьому, положення Закону щодо самостійної сплати роботодавцями санкцій та строків їх сплати залишилися незмінними – до 15 квітня року, наступного за роком, в якому відбулося порушення нормативу. Також незмінною залишилася норма щодо нарахування пені у разі порушення строків сплати санкцій.

Отже, у разі виявлення факту невиконання роботодавцем нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю за попередній рік, такому роботодавцю можуть бути нараховані санкції, розрахунок яких такий роботодавець отримає в електронному вигляді.

З огляду на внесені зміни, роботодавцям варто перевіряти електронний кабінет на сайті ПФУ на предмет отримання відповідного розрахунку.

Водночас, відповідно до усталеної позиції Верховного Суду роботодавець, який подавав звіти № 3-ПН, але до нього не зверталась жодна особа з інвалідністю для працевлаштування, не повинен сплачувати санкції.

Таким чином, у разі незмінності позиції судів, якщо компанією були подані у держслужбу зайнятості звіти за формою № 3-ПН, адміністративно-господарські санкції та пеня не повинні застосовуватися до такого роботодавця.


[1] Порядок надсилання розрахунку сум адміністративно-господарських санкцій, що підлягають сплаті у зв’язку з невиконанням нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю за попередній рік, затверджений Постановою правління Пенсійного фонду України від 10 березня 2023 року № 14-1 та Наказом Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю від 10 березня 2023 року № 17

[2] Пенсійний фонд України

[3] Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю

[4] Закон України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні»

Офіційні постачальники послуг