Unfortunately, your browser does not support our website's current technology. Please use Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox or Apple Safari.

УРА

Ви успішно зареєструвалися

Як оцінювати збитки й втрати, завдані війною?

Як оцінювати збитки й втрати, завдані війною?

Серія вебінарів для бізнесу, банків та громад України відкриті для громадськості

Зруйновані будинки, заблоковані порти, вщент вигорілі склади, розграбовані магазини, понівечені підстанції – це реалії українського життя після початку російської агресії. Світовий банк на 1 червня 2022 року оцінив збитки та втрати, яких зазнала Україна через повномасштабну війну росії, у 350 мільярдів доларів. Як Україні відновитися?

Експерти департаменту корпоративних фінансів та податково-юридичного департаменту «Делойт» в Україні за підтримки проєкту USAID «Діяльність з реформування державних підприємств в Україні» (SOERA) провели серію вебінарів, присвячених актуальним аспектам документування та оцінки збитків і втрат внаслідок російської агресії проти України, а також можливим подальшим крокам для отримання відшкодування.

«Наш проєкт вважає, що точна оцінка збитків та втрат є вирішальною для планування реконструкції та отримання відшкодування за збитки», – зазначив Джон Токоліш, заступник керівника проєкту USAID SOERA.

Перші вебінари об'єднали топменеджерів, керівників та власників великих українських державних та приватних компаній із різних галузей, що зазнали збитків і втрат внаслідок агресії росії. Говорили про сучасні підходи до оцінки збитків, розбирали питання «упущеної вигоди» у контексті бізнесу, а також обговорювали покроковий план із документування наявних пошкоджень та руйнувань.

Представники провідних банківських установ України долучилися до окремого вебінару, щоб ознайомитися із деталями ідентифікації та оцінки втрат як матеріальних активів, так і кредитного портфелю.

Наступний захід зібрав онлайн представників органів місцевого самоврядування, які зіткнулися з значним руйнуванням майна внаслідок війни. Для учасників усіх вебінарів експертами «Делойт» був зроблений огляд як законодавчої бази, підходів та методів оцінки збитків, так и можливостей майбутнього відшкодування втрат в українських та міжнародних судових інституціях.

«Україна вже зазнала й продовжує зазнавати значних втрат внаслідок жорстоких загарбницьких дій росії. Ретельне документування збитків і втрат та їх оцінка стануть міцною основою для подальших кроків з відшкодування», – зазначив Артур Огаджанян, партнер департаменту корпоративних фінансів «Делойт» в Україні.

Усі вебінари доступні для перегляду за посиланням.

Вебінар організовано за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID та американського народу.


Про «Делойт»

«Делойт» (Deloitte) — глобальна мережа компаній, що надають послуги в сфері аудиту, консалтингу, фінансового консультування, управління ризиками, оподаткування і супутні послуги. Із сумою глобальних доходів у розмірі 59,3 мільярда доларів США за 2022 фінансовий рік компанія «Делойт» є найбільшою компанією у світі з надання професійних послуг.

Наявність глобальної мережі, що охоплює понад 150 країн світу, дає змогу «Делойт» обслуговувати близько чотирьохсот з п’ятисот найбільших компаній світу за щорічним рейтингом журналу «Fortune Global»®. Близько 415 000 фахівців «Делойт» спрямовують свої професійні зусилля на здійснення впливу, що має значення.

Завдяки глобальній мережі «Делойт», а також 29-річному досвіду роботи в Україні, «Делойт» відкриває своїм клієнтам можливості світового класу та надає високоякісні послуги, які спрямовані на підтримку та надання комплексних інтегрованих рішень щодо економічної діяльності клієнтів у різних галузях економіки. Детальніше: www.deloitte.ua

Офіційні постачальники послуг